09/06/2019 09/06/2019 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτη της ενορίας. Οι πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται μόνιμα...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
09 Ιουνίου, 2019 - 10:10

Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές στον Πειραιά

Διαδώστε:
Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές στον Πειραιά

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτη της ενορίας.

Οι πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται μόνιμα στο Ναό, και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια στις 9.30 μ.μ. ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του αγίου.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου θα τετελσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Τρίτης στις 6 μ.μ. θα ψελεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η ακολουθία τηα Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας θα προβληθεί η ταινία αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου με τίτλο: ‘‘ Θεραπεύοντας τον φόβο῾῾.

Στον Εσπερινό θα διανεμηθεί λαδάκι του Αγίου που έχουν φέρει οι ιερείς του Ναού από το Μοναστήρι του αγίου στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων