28/02/2021 28/02/2021 Μεθεόρτια τιμήθηκε η ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, ιερούργησε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, συμπαραστατούμενος από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου. Το ιερό αναλόγιο...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 18:26

Μεθεόρτια γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης

Διαδώστε:
Μεθεόρτια γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης

Μεθεόρτια τιμήθηκε η ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, ιερούργησε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, συμπαραστατούμενος από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι δομέστιχοι, Δημήτριος Μπούκας και Δημήτριος Σκούταρης, ενώ το ιερό βήμα οι αναγνώστες Ιωάννης Γαυγιωτάκης και Ιάσων Βέτσικας.

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου ευλογήθηκε ο Φεβρουάριος στην ενορία από την αρχή του. Ιερούργησε στην εορτή της Υπαπαντής, αλλά και την τελευταία ημέρα του μηνός, όπου και δέχθηκε τις προσρήσεις της κοινότητας επί τοις ονοματηρίοις του, από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ και τους προαναφερθέντες. Επίσης δέχθηκε ευχές και των λοιπών κληρικών του ναού, πρωθιερέως Λάμπρου Ξεσφύγγη, που ιερούργησε στην πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό της αγίας Μαρίνας και αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Φυλακτού, που βρίσκονταν στο ναό της Αναστάσεως κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως.

Ο εορτάσας τίμησε την προ διημέρου μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της μονής Πεντέλης, όπου και διαμένει, συμπαραστατούμενος υπό αδελφών της Μονής και συμπροσευχομένου του ευχηθέντος εις αυτόν Μητροπολίτου Θερμοπυλών Ιωάννου, του και καθηγουμένου της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων