26/10/2021 26/10/2021 Με κάθε επισημότητα και με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, που εψάλη το απόγευμα (5.00) της κυριώνυμης ημέρας του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021». Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών και τον Αρχιδιάκονο της...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου
26 Οκτωβρίου, 2021 - 22:08

Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου

Διαδώστε:
Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου

Με κάθε επισημότητα και με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, που εψάλη το απόγευμα (5.00) της κυριώνυμης ημέρας του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021». Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Στη σύντομη και μεστή πνευματικών και πατριωτικών μηνυμάτων ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου, στην ανεκτίμητη προσφορά του προς το γένος μας και στην ολοζώντανη και θαυματουργό παρουσία του στη ζωή του κάθε πιστού.

Στην ιερά Ακολουθία το παρόν έδωσαν ο π. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της κυριώνυμης ημέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση τη ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων αγίων λειψάνων στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή πολλών πιστών και την ιερά παράκληση του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, η οποία εψάλη αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων