24/12/2019 24/12/2019 Μια φωνή, ότι η Κύπρος είναι ρωμαίικη, οι Κύπριοι είναι ρωμιοί, είναι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, απόλαυσαν οι φίλοι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Πρωταγωνιστής της βραδιάς, το νεανικό σχήμα ROMIOSINI ENSEMBLE , που αποτελείται από νεαρά μέλη...
Ενορίες : Ευαγγελίστριας Πειραιώς
24 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2019 - 19:56

Μια φωνή, ότι η Κύπρος είναι ρωμαίικη, οι Κύπριοι είναι ρωμιοί

Διαδώστε:
Μια φωνή, ότι η Κύπρος είναι ρωμαίικη, οι Κύπριοι είναι ρωμιοί

Μια φωνή, ότι η Κύπρος είναι ρωμαίικη, οι Κύπριοι είναι ρωμιοί, είναι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, απόλαυσαν οι φίλοι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Πρωταγωνιστής της βραδιάς, το νεανικό σχήμα ROMIOSINI ENSEMBLE , που αποτελείται από νεαρά μέλη του Μουσικού Συνόλου και της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ της Κύπρου.

Το σχήμα, άρχισε να εμφανίζεται αυτόνομα από το 2014 με ρεπερτόριο από τη μουσική παράδοση της καθ’ ημάς Ανατολής και από τον χώρο του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου, έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει μουσικά προγράμματα σε όλη την Κύπρο. Με τα τραγούδια που παρουσίασαν, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέσα από τους ήχους της μουσικής παράδοσης του Ελληνισμού, επιδιώκοντας να κοινωνήσουν μαζί τους μουσικά και κυρίως ψυχικά.

Αυτό που δένει Ελλάδα και Κύπρο είναι σίγουρα η πίστη στο Χριστό, η Εκκλησία. Και μέσα από την ζωντανή πίστη πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα, και τα πολιτιστικά και τα εκπαιδευτικά.

Συμμετείχαν, η Ανδρεανή Κυπριανού, σαντούρι, τραγούδι, η Παυλίνα Ανδρονίκου, βιολί, τραγούδι, ο Χριστόφορος Κυπριανού, κρητική λύρα, και ο Ανδρέα Σμάγας, ούτι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την μεγάλη συγκίνηση του, για την εξαιρετική βραδιά. Κυρίως όμως, γιατί γνωρίζει τα μέλη του σχήματος από παιδιά και συνδέονται μαζί του με πνευματικούς δεσμούς.

Είναι παιδιά που αγαπούν την πρόοδο, αγαπούν την Εκκλησία, αγαπούν τα γράμματα, αγαπούν την τέχνη.

Όπως είπε:

«Η συγκίνηση μου είναι πολλαπλή, γιατί είναι Κύπρος και είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Πονάμε περισσότερο εκεί όπου υπάρχει πληγή.

Και η Κύπρος, είναι για μισό αιώνα σχεδόν, ανοιχτή πληγή, στο σώμα της Ρωμιοσύνης.»

Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Κύπριου Ιερέα π. Ευέλθοντα Χαραλάμπους, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο ανοιχτών οριζόντων, που έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα σε όλο το φάσμα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Και με αυτήν την έμπνευση και την δεκτικότητα, τα προσόντα και χαρίσματα του γαμπρού του, κ. Γιώργου Κυπριανού, δημιουργήθηκε η ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ.

Μια φωνή, ότι η Κύπρος είναι ρωμαίικη, οι Κύπριοι είναι ρωμιοί, είναι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων