20/05/2020 21/05/2020 Σε μια ξεχωριστή, πολύ ευγενική χειρονομία προέβη ο Ιερέας στον μνημειακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, όταν κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μαζί με το αντίδωρο προσέφερε στους πιστούς, που επέστρεψαν πλέον στη λατρευτική ζωή εντός εκκλησίας, μια μικρή ανθοδέσμη! «Θα σας προσφέρουμε μαζί με το αντίδωρο...
Ενορίες : Μεγάλης Παναγίας - Αγίου Δημητρίου Θηβών
20 Μαΐου, 2020 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 12:58

Μια όμορφη ανθοδέσμη για τους πιστούς που επέστρεψαν

Διαδώστε:
Μια όμορφη ανθοδέσμη για τους πιστούς που επέστρεψαν

Σε μια ξεχωριστή, πολύ ευγενική χειρονομία προέβη ο Ιερέας στον μνημειακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, όταν κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μαζί με το αντίδωρο προσέφερε στους πιστούς, που επέστρεψαν πλέον στη λατρευτική ζωή εντός εκκλησίας, μια μικρή ανθοδέσμη!

«Θα σας προσφέρουμε μαζί με το αντίδωρο και μια μικρή συμβολική ανθοδέσμη, για όσα άνθη (σταυρολούλουδα, βάγια, άνθη επιταφίου) στερηθήκατε αυτούς τους δύο οδυνηρούς μήνες…», είπε στοργικά και με τρεμάμενη από τη φόρτιση φωνή ο πατήρ Γεώργιος, απευθύνοντας έναν πατρικό λόγο χαράς, ευγνωμοσύνης, ευχαριστίας, συγχωρητικότητας και ενότητας προς τους πολύ συγκινημένους πιστούς.

 

 

 

Ακολούθως διάβασε τη σχετική ”ευλογία ανθέων” από το Ευχολόγιο της Εκκλησίας μας, μοιράζοντάς τα με υποδειγματική τάξη (και καρτερία από πλευράς πιστών στο τέλος), αφού πριν έψαλλαν όλοι μαζί το ”Τις Θεός μέγας” και το ”Χριστός ανέστη” υπό το χαρμόσυνο ήχο των καμπανών.

Νωρίτερα, ιδιαίτερα μεγάλη και συγκινητική ήταν η προσέλευση στο Ποτήριο της Ζωής από το μέγιστο αριθμό των εκκλησιαζομένων για ικανή ώρα με απόλυτη τάξη και πειθαρχία… Ξεχωριστά ήταν τα βιώματα της συγκινησιακής φόρτισης, κατάνυξης, δακρύων χαράς και λαχτάρας για τη θεία Μετάληψη των πιστών στο μνημειακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με την προσευχόμενη παρουσία και συμμετοχή τους…

 

 

Από νωρίς οι εντεταλμένοι επίτροποι με σεβασμό και τάξη τακτοποιούσαν τους πιστούς στις θέσεις με την ειδική σήμανση εντός του Ναού,στα προπύλαια, ακόμα και στον κήπο του Ναού!

 

Ο Εφημέριος τέλεσε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Θεία Μυσταγωγία, ενώ η Μεγάλη Είσοδος έγινε και εξωτερικά, για να τονισθεί πως ο Ναός ”μεγαλύνθηκε”, για να χωρέσει όλα τα ”επισυναγμένα παιδία” εντός και εκτός αυτού.

Την ώρα του Κοινωνικού, διαβάστηκε η ”Ευχαριστήρια Εγκύκλιος” της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας που έκανε πολλά μάτια να βουρκώσουν…

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε η διατεταγμένη Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ενσκηψάσης πανδημίας κατ’ εντολήν της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας μας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Κάκκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων