10/09/2023 11/09/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, προ της Υψώσεως του τίμιου Σταυρού, η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας των εκατοντάδων χιλιάδων ενδόξων Νεομαρτύρων, Ιεραρχών, Ιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών, Ανδρών, Γυναικών και Παίδων, των εν Μικρά Ασία μαρτυρησάντων κατά τα έτη 1918 – 1922. Γραφείο ρεπορτάζ...
Ενορίες : Ι.N. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 22:39

Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας και δέηση για τη νέα σχολική χρονιά στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας και δέηση για τη νέα σχολική χρονιά στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, προ της Υψώσεως του τίμιου Σταυρού, η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας των εκατοντάδων χιλιάδων ενδόξων Νεομαρτύρων, Ιεραρχών, Ιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών, Ανδρών, Γυναικών και Παίδων, των εν Μικρά Ασία μαρτυρησάντων κατά τα έτη 1918 – 1922.

  • Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας τέλεσαν οι ιερείς του ναού, Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσιμέρης και ο Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος.

Πριν την απόλυση οι ιερείς ανέγνωσαν ευχές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Τόσο για ενίσχυση γι αυτούς που υπομένουν τις συμφορές, (πλημμύρες, φωτιές) όσο και για την ανάπαυση των ψυχών που έχουν χαθεί.

Σκεφτόμενος ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μακάριος ότι αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρόνια αναπέμφθηκε δέηση για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές και στη συνέχεια ευχήθηκε, να τους χαρίζει ο θεός υπομονή, δύναμη και φώτιση τόσο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς όσο στους γονείς.

Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας και να προσφέρουμε από το υστέρημα μας στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας στη Θεσσαλία αλλά περισσότερο να προσευχηθούμε γι’ αυτούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων