07/05/2021 07/05/2021 Ο εξαετής άγιος Γαβριήλ εκ Πολωνίας, τιμήθηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Η εορτή μετατέθηκε από τις 20 Απριλίου την Δευτέρα του Πάσχα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγάπης όπου συμψάλθηκαν και τα εσπέρια του παιδομάρτυρος. Το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου, ο...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
07 Μαΐου, 2021 - 9:05

Μνήμη παιδομάρτυρος Γαβριήλ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Διαδώστε:
Μνήμη παιδομάρτυρος Γαβριήλ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Ο εξαετής άγιος Γαβριήλ εκ Πολωνίας, τιμήθηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Η εορτή μετατέθηκε από τις 20 Απριλίου την Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγάπης όπου συμψάλθηκαν και τα εσπέρια του παιδομάρτυρος.

Το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου, ο ιεράρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε στους πιστούς της ενορίας, αλλά και στους εορτάζοντες επί τη μνήμη του αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, ενώ εμνήσθη του κατά σάρκα πατέρα του Γεωργίου και του αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, ο οποίος τον είχε χειροτονήσει διάκονο την ημέρα μνήμης του Αγίου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος ιερούργησε στο ναό της Αγίας Μαρίνης και την ακολουθία της Αναστάσεως και τέλεσε την Θεία Λειτουργία το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου.

Στην ενορία έγιναν και δύο λειτουργίες το πρωί την Κυριακή του Πάσχα, για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από τους ευλαβείς ενορίτες. Διπλές ακολουθίες έγιναν και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για τον αυτό λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων