08/02/2021 08/02/2021 Και στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου στην Φλωρεντία της Ιταλίας τελέστηκε χθες, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Παπαδόπουλος, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιεράρχου, κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε περί της προσωπικότητάς του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και...
Ενορίες : Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου Φλωρεντίας Ιταλίας
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 12:18

Μνημόσυνο του μακαριστού Καστορίας και στην Φλωρεντία

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του μακαριστού Καστορίας και στην Φλωρεντία

Και στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου στην Φλωρεντία της Ιταλίας τελέστηκε χθες, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Παπαδόπουλος, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιεράρχου, κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε περί της προσωπικότητάς του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν καφέ και το καθιερωμένο κέρασμα.

«Οφείλουμε να αναφέρουμε», λέει η ανακοίνωση του ναού, «πως ο πολύκλαυστος κεκοιμημένος Μητροπολίτης στήριζε την Ενορία μας κατά τρόπο ηθικό αλλά και με κάθε πρόσφορο υλικό μέσο, το οποίο μπορούσε να μας διέθετε από το περίσσευμα της αρχοντικής και ευρύχωρης καρδιάς του.

Ας μας συνοδεύει όλους η δραστική ευχή του.

Σεραφείμ Αρχιερέως, είη η μνήμη άληστος και αιωνία!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων