04/06/2022 04/06/2022 Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της ενορίας του Καρτεράδου Θήρας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην εκδήλωση αποδόθηκαν ύμνοι από τις ιερές ακολουθίες των Αγίων, που μαρτύρησαν κατά την περίοδο του ξεριζωμού, και παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης από τα...
Ενορίες : Καρτεράδου Θήρας
04 Ιουνίου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 17:12

Μουσική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τον ελληνικό ξεριζωμό

Διαδώστε:
Μουσική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τον ελληνικό ξεριζωμό

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της ενορίας του Καρτεράδου Θήρας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν ύμνοι από τις ιερές ακολουθίες των Αγίων, που μαρτύρησαν κατά την περίοδο του ξεριζωμού, και παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης από τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και νήσων υπό την διεύθυνση του εφόρου της Σχολής και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ Νικολάου Βαρβαρήγου.

Μουσικά συνόδευαν οι Στέφανος Φίλος στο βιολί, Στέφανος Δορμπαρακης στο κανονάκι, Γιάννης Βαρβαρήγος στο λαούτο, Θεόδωρος Κουβέλης στο κόντρα μπάσο και η Φωτεινή Παπαδόπουλου στο τραγούδι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απόδοση του παραδοσιακού τραγουδιού “Στο ΄πα και στο ξαναλέω” από τους μαθητές Ορέστη και Άγγελο Βαρβαρήγο, οι οποίοι έτυχαν θερμών επευφημιών από το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Επίσης συμμετείχαν μέλη του χορευτικού τμήματος της ενορίας του Καρτεράδου υπό την διδασκαλία του κ. Δημητρίου Σαραντίδη.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Ματθαίος Μπαρούσης ο όποιος συνεχάρη τους χορωδούς για την άψογη εκτέλεση των ύμνων και των τραγουδιών αλλά και εξήρε το έργο της ενορίας του Καρτεράδου και τον π. Χριστοφόρο για την ποιμαντική του μέριμνα για την πνευματική καλλιέργεια των ευσεβών ενοριτών αλλά και για τη διαφύλαξη και προβολή της παράδοσης και της ιστορίας μας ως παρακαταθήκης για τις επόμενες γενεές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί ιερείς της Μητροπόλεως καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών και επαρχιακών φορέων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Άννα Κοτακίδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων