10/12/2023 11/12/2023 Μουσική παράσταση αφιερωμένη στο σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και στις μεγάλες μορφές της λαϊκής μας μουσικής Μάρκο Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσίασαν δύο νεανικά μουσικά σχήματα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, η Κομπανία Ανδρομέδα και η Πειραιώτικη Κομπανία, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Τις...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
10 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 2:58

Μουσική βραδιά με σχήματα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

Διαδώστε:
Μουσική βραδιά με σχήματα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στο σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και στις μεγάλες μορφές της λαϊκής μας μουσικής Μάρκο Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσίασαν δύο νεανικά μουσικά σχήματα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, η Κομπανία Ανδρομέδα και η Πειραιώτικη Κομπανία, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Τις διασκευές και ενορχηστρώσεις των τραγουδιών που ερμήνευσαν τα δύο μουσικά σχήματα, έκανε ο κ. Φάνης Σταυρακάκης.

Παρακολουθήστε τη μουσική παράσταση:

Στο 1ο μέρος η Κομπανία Ανδρομέδα αφιέρωσε το πρόγραμμα της στο σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η Κομπανία Ανδρομέδα δημιουργήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι σύνολο Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού με έμφαση στα πιο λαϊκότροπα έργα της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Η Κομπανία παρουσίασε ειδικά γραμμένες για αυτήν διασκευές, για ακουστικά όργανα από τα οποία αποκλειστικά αποτελείται και το ρεπερτόριο της περιελάμβανε τραγούδια σε συνθέσεις των Νίκου Παπάζογλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Πέτρου Δουρδουμπάκη και στίχους των Τάκη Σιμώτα και Γιώργου Αθανασόπουλου.

Στο 2ο μέρος η Πειραιώτικη Κομπανία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά παρουσίασε αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η Πειραιώτικη Κομπανία ιδρύθηκε επίσης την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, σαν μία μετεξέλιξη και εξειδίκευση της Λαϊκής Ορχήστρας με σκοπό της να εκφράσει τις μουσικές καταβολές της πόλης του Πειραιά και παρουσιάζει ειδικά γραμμένες για αυτήν διασκευές για ακουστικά όργανα από τα οποία αποκλειστικά αποτελείται.

Η Κομπανία παρουσίασε το πρόγραμμα της που ήταν αφιερωμένο στους δύο μεγάλους συνθέτες – στυλοβάτες της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ερμηνεύοντας τραγούδια όπως Φραγκοσυριανή, Τα ματόκλαδά σου λάμπουν, Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια, Κάθε βράδυ θα σε περιμένω, Θα ’ρθω να σε ξυπνήσω, Σύρα και Τα ζηλιάρικά σου μάτια του Μάρκου Βαμβακάρη, και Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη, Σαν απόκληρος γυρίζω, Βάρκα Γιαλό του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η βραδιά έκλεισε με το εορταστικό τραγούδι Ήρθαν Χριστούγεννα στον Πειραιά, σε μουσική και στίχους του Φάνη Σταυρακάκη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων