15/12/2023 16/12/2023 Η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Την Χορωδία διεύθυνε ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής βυζαντινής μουσικής Αλέξανδρος Φίλης και συνόδευσαν οι Γιάννης Καραλής στην κιθάρα,...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:19

Μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο με τη χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας

Διαδώστε:
Μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο με τη χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Την Χορωδία διεύθυνε ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής βυζαντινής μουσικής Αλέξανδρος Φίλης και συνόδευσαν οι Γιάννης Καραλής στην κιθάρα, Γιάννης Πέππας στο μπουζούκι και Φίλιππος Καλύβας στα πλήκτρα.

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και αγάπη για την χορωδιακή μουσική. Αριθμεί 36 χορωδούς, όλοι ερασιτέχνες, που αγαπούν και τραγουδούν σχεδόν όλα τα είδη μουσικής.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις και κάθε χρόνο διοργανώνει στη Θήβα με μεγάλη επιτυχία φεστιβάλ χορωδιών, όπου συμμετέχουν χορωδίες από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η βραδιά ήταν ένα ταξίδι στους δρόμους των αναμνήσεων, μέσα από τα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου που συνόδευσαν τις αξεπέραστες αυτές ταινίες, σημάδεψαν πολλές γενιές και συνεχίζουν να συγκινούν ακόμα και σήμερα. Τραγούδια αξέχαστα που έκαναν την δική τους σπουδαία διαδρομή, κέρδισαν την μάχη με το χρόνο και θα μείνουν πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Όπως η δημιουργία «Βρέχει πάλι απόψε» από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και το τραγούδι «Ας ειν’ καλά το γινάτι σου» της ταινίας «Αλλοίμονο στους νέους». Ακόμη «Το περιστέρι» από την ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και «Ο μήνας έχει εννιά» από την ταινία «Μια ζωή την έχουμε».

Το αφιέρωμα συνεχίστηκε με τη δημιουργία «Άσε υα χέρια σου στα δυο μου χέρια» της ταινίας «Όταν λείπει η γάτα», το ανεπανάληπτο «Καμαρούλα μια σταλιά» από τις «Γοργόνες και μάγκες», το τραγούδι «Σου το ‘πα μια και δυο και τρεις» της ταινίας «Μικροί μεγάλοι εν δράσει», το «Ας’ το χεράκι σου» από την ταινία «Το δόλωμα».

Και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις αξεπέραστες συνθέσεις «Τα παιδιά του Πειραιά» από το «Ποτέ την Κυριακή», «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» της ταινίας «Στέλλα» και «Σήκω χόρεψε συρτάκι» από την ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων