24/05/2022 25/05/2022 Με δάκρυα στα μάτια πιστοί αποχαιρέτησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 μετά το προσκύνημα για μία εβδομάδα στον εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου. Η Παναγιά του Πόντου έμεινε μία εβδομάδα στον Ιερό ναό και καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές την προσκυνούσαν. Η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου
24 Μαΐου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 2:37

Ναύπλιο: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Με δάκρυα στα μάτια πιστοί αποχαιρέτησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 μετά το προσκύνημα για μία εβδομάδα στον εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου.

Η Παναγιά του Πόντου έμεινε μία εβδομάδα στον Ιερό ναό και καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές την προσκυνούσαν. Η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε στο Ναύπλιο, στα πλαίσια των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2022» που διοργάνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού. Την ιερή εικόνα κόμισε από την Βέροια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και την παρέλαβε με τιμές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Καθημερινά στο ναό τελούνταν Ιερές ακολουθίες, αλλά πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελάς φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος .

Η πρωτότυπη Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.).

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων