08/10/2022 11/10/2022 Με τη χάρη του Θεού συμπληρώθηκαν οι πρώτες επτά ημέρες των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» που διοργανώνει για 26η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Πολιούχου του Ομωνύμου Δήμου και Πολιούχου της Ενορίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Μετά την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, ακολούθησε ομιλία με...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
08 Οκτωβρίου, 2022 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 2:06

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Με τη χάρη του Θεού συμπληρώθηκαν οι πρώτες επτά ημέρες των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» που διοργανώνει για 26η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Πολιούχου του Ομωνύμου Δήμου και Πολιούχου της Ενορίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Μετά την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, ακολούθησε ομιλία με θέμα: «Αναφορά στο 12ο κεφ. της προς Ρωμαίους επιστολής του Απ. Παύλου» και ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μάρκελλο Καμπάνη από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ο π. Μάρκελλος στην αρχή της αναφοράς του στο αποστολικό ανάγνωσμα είπε: «Ο χριστιανός οφείλει αντάξια διαγωγή προς τις δωρεές του Θεού, δηλαδή, να παραστήσουμε τα σώματά μας ως άλλο θυσιαστήριο, που θα προσφέρουμε τον εαυτό μας ως θυσία στο Θεό, με τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας. Αυτό θα το επιτύχουμε, σύμφωνα με τον Απόστολο, με το να μεταμορφώνομαι το νου μας μέσα από το ευαγγελικό φρόνημα, προκειμένου να διακρίνουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού. Ο πιστός πρέπει να ζει μέσα στην κοινωνία ως μέλη του σώματος του Χριστού, αλλά και μεταξύ μας ενωμένοι και με ταπείνωση, ο ένας να υπηρετεί τον άλλον».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο καθένας με το χάρισμα που έχει δοσμένο από το Άγιο Πνεύμα, να το χρησιμοποιεί προς δόξαν Θεού και όχι εγωιστικά, για την προβολή του. Συνεκτικός κρίκος που θα ενώνει όλους μας, με το Θεό και τους συνανθρώπους μας, θα είναι η ανυπόκριτη αγάπη και η αποστροφή προς κάθε τι το πονηρό. Οι διαθέσεις στον πνευματικό αγώνα, να έχουν την πνευματική φλόγα του Αγίου Πνεύματος και την ειλικρινή αφοσίωση στο θείο θέλημα. Κάθε θλίψη να την αντιμετωπίζουμε με ακλόνητη ελπίδα στα μελλοντικά αγαθά και επιμένοντας στην προσευχή να γεμίζει η καρδιά μας, χαρά και εμπιστοσύνη στη θεία βοήθεια».

Ο Απόστολος Παύλος, συνέχισε ο ομιλητής, μας προτρέπει να προσευχόμαστε για αυτούς που μας καταδιώκουν και να ευλογούμε αυτούς που μας καταριούνται. Να χαιρόμαστε με εκείνους που χαίρονται και να κλαίμε με εκείνους που πονούν. Να αποφεύγουμε την έπαρση και να συμμεριζόμαστε τους ταπεινούς και άσημους συνανθρώπους μας. Να μην αποδίδουμε σε κανέναν κακό αντί κακού και να μην σκανδαλίζουμε τους άλλους με την ανάρμοστη συμπεριφορά μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Μάρκελλος υπογράμμισε: «Η αγάπη δεν είναι απλό συναίσθημα αλλά τρόπος ευαγγελικής ζωής. Αυτό σημαίνει, αγάπη και βοήθεια έμπρακτη στον εχθρό, με σκοπό τη μετάνοιά του και την επιστροφή του στον Χριστό. Το κακό να το αντιμετωπίζουμε όχι εκδικητικά αλλά με την αγαθοεργία. Με τον τρόπο αυτό ο αδελφός γίνεται ένα συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, υπόδειγμα πίστεως και συνοδοιπόρος των Αγίων».

Η 7η μέρα ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Χαράλαμπος Καλαπανίδας και Ιωάννης Μουστάκας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων