18/06/2022 18/06/2022 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολυάριθμων Κεφαλλήνων και άλλων φιλαγίων πιστών εορτάσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ν. Ερυθραίας Αττικής η μνήμη των εν Κεφαλληνία τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των και επικαλουμένων Αγίων Φανέντων, οι οποίοι είναι οι παλαιότεροι άγιοι στην εκκλησιαστική ιστορία του...
Ενορίες : Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ν. Ερυθραίας Αττικής
18 Ιουνίου, 2022 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 15:41

Ο εορτασμός των Αγ. Φανέντων στην Ν. Ερυθραία από τους Κεφαλλήνες της Κηφισίας και των Β. Προαστίων

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγ. Φανέντων στην Ν. Ερυθραία από τους Κεφαλλήνες της Κηφισίας και των Β. Προαστίων

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολυάριθμων Κεφαλλήνων και άλλων φιλαγίων πιστών εορτάσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ν. Ερυθραίας Αττικής η μνήμη των εν Κεφαλληνία τριών ομολογητών αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των και επικαλουμένων Αγίων Φανέντων, οι οποίοι είναι οι παλαιότεροι άγιοι στην εκκλησιαστική ιστορία του μεγαλύτερου νησιού του Ιονίου.

Τον εορτασμό της μνήμης των τριών αγίων του 4ου μ.Χ. αιώνα οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων με τον δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου κ. Διονύσιο Κεκάτο.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας συλλειτούργησαν έξι ιερείς με προεξάρχοντα τον εκ Κεφαλληνίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Νικόλαο Χαρτουλιάρη,Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Κηφισιάς (Κοκκιναρά),ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στους τρεις ομολογητές αγίους Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα, τους εν Σάμη της Κεφαλληνίας καταφυγόντες, ασκήσαντες και οσιακώς κοιμηθέντες τον 4ο μ.Χ. αιώνα, καθώς και στη θαυμαστή αποκάλυψη των ιερών σκηνωμάτων τους, αφού είχαν ήδη περάσει πολλά έτη από την οσιακή τους κοίμηση.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου στους συμμετέχοντες στον εορτασμό προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων