29/08/2023 29/08/2023 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στο Βυζαντινό Κοιμητηριακό Ναό που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας. Πάρα πολλοί πιστοί από τις γύρω περιοχές παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ήρας
29 Αυγούστου, 2023 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2023 - 14:48

Ο Εορταστικός εσπερινός στον Τίμιο Πρόδρομο στην Ήρα Αργολίδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Εορταστικός εσπερινός στον Τίμιο Πρόδρομο στην Ήρα Αργολίδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στο Βυζαντινό Κοιμητηριακό Ναό που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας.

Πάρα πολλοί πιστοί από τις γύρω περιοχές παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της  Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023,  που τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Λεόντιος Ξυνταρόπουλος . Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής .

Έψαλλαν  οι Ιεροψάλτες  Α. Λίτσας και Ν. Κιντής.

Μετά το  τέλος του εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στο χωριό προς ευλογία των κατοίκων και του τόπου .

Στο τέλος του εσπερινού ο δραστήριος εφημέριος του χωριού Ήρα π. Θεόδωρος Μποτσώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εορτή.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού φροντίζει κάθε χρόνο για την συντήρηση και καθαριότητα του Βυζαντινού μνημείου και την άψογη τέλεση του εορταστικού εσπερινού και θείας λειτουργίας.

Ο Ιερός ναός του προδρόμου συντηρήθηκε προσφάτως με την επιμέλεια του εφημερίου π. Θεόδωρου Μποτσώνη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Η Ήρα (παλαιά ονομασία: Μπούτια) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται πάνω στον Αργολικό κάμπο, ανατολικά του Ίναχου ποταμού και πάνω στον δρόμο που συνδέει το Άργος με την Πρόσυμνα, σε υψόμετρο 20 μέτρων. Αποτελεί την έδρα και μοναδικό οικισμό της κοινότητας Ήρας που ανήκει στην δημοτική ενότητα Άργους του δήμου Άργους – Μυκηνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην απογραφή του 2021 είχε 322 μόνιμους κατοίκους.

Παλαιότερα το χωριό χωριζόταν σε δύο συνοικίες: τα Άνω και Κάτω Μπούτια που ωστόσο πλέον έχουν συνενωθεί. Το χωριό ανήκει στα Αρβανιτοχώρια της Αργολίδας όπου και μιλιέται η Αρβανίτικη.

       

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων