27/11/2023 27/11/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς την Κυριακή ΙΓ΄Λουκά 26 Νοεμβρίου 2023, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου της Μητροπόλεως π....
Ενορίες : Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως
27 Νοεμβρίου, 2023 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 15:38

Ο Επίσκοπος Κωνσταντιανής ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κωνσταντιανής ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς την Κυριακή ΙΓ΄Λουκά 26 Νοεμβρίου 2023, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Γεωργίου Χριστογιάννου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο για την έμπρακτη αγάπη του προς το πρόσωπο του ενθυμούμενος την ιερατική του Διακονία στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως επί 18 έτη.

Επίσης ευχαρίστησε τους αδελφούς κληρικούς του Ιερού Ναού με τους οποίους πορεύθηκε τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας.

Τέλος, ευχήθηκε υγεία και την χάρη του Τριαδικού Θεού στους πιστούς ενορίτες της πόλεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος προσεφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε με τον ίδιο θερμό ζήλο να συνεχίζει επί έτη πολλά το Ιεραποστολικό έργο.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων