26/10/2022 26/10/2022 Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτη, τελέστηκε με ιεροπρέπεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που αποτελεί και το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου. Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου
26 Οκτωβρίου, 2022 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 12:41

Ο Επίσκοπος Ωρεών στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι

Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτη, τελέστηκε με ιεροπρέπεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που αποτελεί και το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, εφημέριο του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μήλεσι Αττικής, από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τον Πρωτοδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν, ο Βουλευτής κ. Π. Χρηστίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δ. Νάνου, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, που λάμπρυνε με την παρουσία του την σημερινή εορτή και εκ μέρους των Εφημερίων του Ιερού Ναού, των Μελώντου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους Συνεργάτες Ποιμαντικού Έργου και των πιστών της ενορίας, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών, κ. Γεωργίου Καμαριάρη και κ. Ιωάννη Βαζούρα, οι οποίοι και δέχθηκαν τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές του Θεοφιλεστάτου για τον υπέροχο τρόπο που απέδωσαν του εόρτιους ύμνους προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων