11/12/2023 11/12/2023 Ο Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος Β΄ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο υποκείμενο του Ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης, παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου. Την αναίμακτο θυσία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συμπαραστατούμενος από τους συνεφημερίους του, αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντσια και πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη. Ο ιεροκήρυξ της ΙΕ΄ αρχιεπισκοπικής περιφερείας,...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 12:35

Ο Επίσκοπος Βερενίκης στην Αγία Μαρίνα σε μια πλούσια σε ενοριακό έργο Κυριακή

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Βερενίκης στην Αγία Μαρίνα σε μια πλούσια σε ενοριακό έργο Κυριακή

Ο Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος Β΄ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο υποκείμενο του Ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης, παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.

Την αναίμακτο θυσία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συμπαραστατούμενος από τους συνεφημερίους του, αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντσια και πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη.

Ο ιεροκήρυξ της ΙΕ΄ αρχιεπισκοπικής περιφερείας, Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος θεράπευσε το ιερό κήρυγμα, ενώ ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου τον καλωσόρισε, τον ευχαρίστησε για την χοροστασία, παρουσίασε τον Πολωνό νέο που θα φοιτήσει για ελληνομάθεια με το πρόγραμμα Hagia Marina την φετινή χρονιά, απολαμβάνοντας την υποτροφία αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Γκίμπα καθώς και εξ Ουκρανίας και Μολδαβίας συσπουδαστές του.

Προηγουμένως την πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό της αγίας Μαρίνης είχε τελέσει ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, βοηθούμενος από τον πρεσβύτερο Γεώργιο Βάρσο. Ο έτερος των εφημερίων, ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, έχοντας την ευθύνη της ενοριακής αιμοδοσίας, από πρωίας μεριμνούσε για την άψογη διεξαγωγή της. Εξαιτίας της μετακίνησης, υπαιτιότητα του νοσοκομείου, της τακτικής ημερομηνίας αιμοδοσίας, από την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, υπήρξε μειωμένη προσέλευση.

Προσήλθαν 38 άτομα και αιμοδότησαν 32, ενώ τον χώρο της αιμοδοσίας στην “αίθουσα δεξιώσεων πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης” επισκέφθηκε και ευλόγησε το έργο, ο ιερουργός Επίσκοπος.

Παράλληλα, τελέστηκε βάπτισμα 12χρονης κοπέλας, και εν συνεχεία έγινε ενοριακό προσκύνημα στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Μήλεσι, στον τόπο που έζησε ένας άγιος των ημερών μας, ο όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, λίγες μέρες μετά την ετήσιο μνήμη του. Οι ενορίτες μετείχαν του εσπερινού και παρακολούθησαν ομιλία της “εταιρείας Πατερικών μελετών”.

Με την επιστροφή, οι προσκυνητές συμμετείχαν σε εκδήλωση επετείου ενός χρόνου λειτουργίας γειτονικού του ναού καταστήματος, του ζαχαροπλαστείου Πολαρόιτ, ενώ ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου μετέβη στο κατάμεστο και στις δύο αίθουσες, δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιουπόλεως όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου του νομικού συμβούλου του δήμου Ηλιουπόλεως, Νίκου – Αγαμέμνονα Ι. Καραβέλου «η Χώρα με τις Μάσκες».

Λίγα λόγια για το έργο που αφορά την περίοδο της ούτω καλούμενης υγειονομικής κρίσης, όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέας:

«Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη Χώρα με τις Μάσκες και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα! Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς! Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη».

Τις προηγούμενες μέρες εκτός των άλλων έργων φιλανθρωπίας, παραδόθηκαν από το Ναό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», 873 τεμάχια ρούχων.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων