11/03/2023 11/03/2023 Ο Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος Β’ παρέστη και έψαλε την πρώτη και την δεύτερη Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Βοηθούμενος από τους εφημέριους του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και Πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, έψαλλε χθες την πρώτη στάση και μίλησε, στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης παρεκκλήσιο του Αγίου...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
11 Μαρτίου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 15:11

Ο Επίσκοπος Βερενίκης στις Α΄ και Β’ Στάσεις Χαιρετισμών στην Ηλιούπολη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Βερενίκης στις Α΄ και Β’ Στάσεις Χαιρετισμών στην Ηλιούπολη

Ο Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος Β’ παρέστη και έψαλε την πρώτη και την δεύτερη Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Βοηθούμενος από τους εφημέριους του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και Πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, έψαλλε χθες την πρώτη στάση και μίλησε, στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, κατά την πρώτη από τις τρεις ακολουθίες πού τελούνται κάθε Παρασκευή στο ναό.

Στη δεύτερη στάση των Χαιρετισμών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Επίσκοπος μετέβη στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, ο οποίος βρίσκεται εντός των ορίων της ενορίας Αγίας Μαρίνης. Συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της τρέχουσας εβδομάδος Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Κούκουνα, Εφημέριο αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως και τον Διάκονο Δημήτριο Μπαρμπαρή υπεύθυνο του ναού του Κοιμητηρίου, μετείχε της ακολουθίας ψάλλοντας τους διατεταγμένους οίκους.

Στην ακολουθία συμπροσευχήθηκε και ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. Ο ιεράρχης μίλησε προς τους εκκλησιαζομένους και συμπαραστάθηκε σε μητέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που βρίσκοταν στο ναό.

Τις επόμενες δύο στάσεις των Χαιρετισμών, ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος θα μεταβεί στους ναούς των αγίων Τιμοθέου και Μαύρας και αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως αντίστοιχα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων