24/09/2022 24/09/2022 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης), την Παρασκευή (έως 02:15 Σαββάτου) 23 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Οδηγήτριας. Της Ιεράς Αγρυπνίας ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 10:40

O Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος σε αγρυπνία στη Νέα Πεντέλη

Διαδώστε:
O Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος σε αγρυπνία στη Νέα Πεντέλη

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης), την Παρασκευή (έως 02:15 Σαββάτου) 23 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Της Ιεράς Αγρυπνίας ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος.

Ο Γέροντας Αλέξιος απευθυνόμενος στους προσκυνητές, μεταξύ άλλον ανέφερε:

<<…ότι με βαθιά συγκίνηση διαπιστώνει την ευλάβεια του εκλεκτού Λαού μας, που με πίστη προστρέχει στα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, για να πάρει, από τα Ιερά αυτά Λείψανα ευλογία και δύναμη. Όταν ασπαζόμεθα τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, Αυτόν Τον Αναστάντα Σωτήρα Χριστό προσκυνούμε και κατασπαζόμεθα! Ο Άγιος Γεώργιος ο Θαυματουργός και Μεγαλομάρτυς είναι ταχύς εις βοήθειαν σε όσους τον επικαλούνται. Αγάπησε εκ καρδίας τον Χριστόν και δεν δελεάστηκε από τα θέλγητρα του κόσμου τούτου, για αυτό και εμαρτύρησε. Η παρρησία του φτάνει μέχρι τον θρόνο του Θεού, κατά τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη >>.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ο Γέροντας… << ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι ” φανερωμένος Άγιος ” καθώς έχει εμφανιστεί πολλές φορές στους πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος >>.

(Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων