01/04/2021 01/04/2021 Μια ιδέα που καλλιεργήθηκε, όπως τα οπωρο-κηπευτικά που θα καλλιεργηθούν σε λίγο καιρό εκεί, στην ενορία του Αγίου Στυλιανού Γκύζη είναι ο λαχανόκηπος στο χωράφι του φτωχούλη… Έτσι βρέθηκε το πού και τα Σάββατα των ενοριτών και των παιδιών τους πλέον περνούν γεμάτα φως και χαρά, εργασία, χαμόγελα και ενότητα. Γιατί η ιδέα του λαχανόκηπου ενέχει...
Ενορίες : Αγίου Στυλιανού Γκύζη
01 Απριλίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 22:56

Ο λαχανόκηπος στο χωράφι του φτωχούλη

Διαδώστε:
Ο λαχανόκηπος στο χωράφι του φτωχούλη

Μια ιδέα που καλλιεργήθηκε, όπως τα οπωρο-κηπευτικά που θα καλλιεργηθούν σε λίγο καιρό εκεί, στην ενορία του Αγίου Στυλιανού Γκύζη είναι ο λαχανόκηπος στο χωράφι του φτωχούλη…

Έτσι βρέθηκε το πού και τα Σάββατα των ενοριτών και των παιδιών τους πλέον περνούν γεμάτα φως και χαρά, εργασία, χαμόγελα και ενότητα. Γιατί η ιδέα του λαχανόκηπου ενέχει μέσα της την ιδέα της προσφοράς και όση δουλειά κι αν χρειάζεται για να πετύχει, το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει όλους.

Και κάπως έτσι στο “χωράφι του φτωχούλη” οι εργασίες προχωρούν, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο, που ακολουθεί.

«Με πολλή όρεξη, λίγο ή και πολύ ιδρώτα και ο λαχανόκηπος είναι σχεδόν έτοιμος!», όπως ενημερώνουν τον κόσμο, που τους παρακολουθεί!

Το χωράφι βρίσκεται πλησίον του ναού σε (οικόπεδο για μελλοντική ανέγερση του νέου γηροκομείου του Ναού.

Μικρά, αλλά και… μεγάλα παιδιά έκοψαν τα χόρτα, τα μικρά άγρια θάμνα, τακτοποίησαν τα χώματα
που με τα χρόνια είχαν κάνει στοίβες και βουναλάκια, έσκαψαν, έκαναν μέχρι και σκαλάκια και έπεται συνέχεια…

Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων που και οι γείτονες ακόμη χαμογελούσαν,
χαίρονταν, ενώ κάποιοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν κιόλας,
ποικιλοτρόπως. Ήρθαν κοντά στον ιερέα και τους ενορίτες, έδειξαν ενδιαφέρον.

Σκοπός όλων είναι να ξεφυτρώσει σιγά σιγά ένας ωραίος λαχανόκηπος μέσα στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθηθεί το φαγητό των γιαγιάδων του γηροκομείου του Ναού, αποκτώντας φρέσκα και βιολογικά λαχανικά, ενώ θα ενισχυθούν και οι πτωχοί της ενορίας.

Παράλληλα, τα παιδιά θα παίζουν, μαθαίνοντας και ασκούμενα στον ίδιο πανέμορφο χώρο, κοντά στη μάνα γη!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων