11/11/2022 11/11/2022 Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε επί της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Βαϊνιάς Ιεράπετρας, παραμονή της εορτής. Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή, τα βασανιστήρια και στο μαρτύριο του...
Ενορίες : Αγίου Μηνά Βαϊνιάς Ιεράπετρας
11 Νοεμβρίου, 2022 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 14:07

Ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μηνά στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μηνά στην Ιεράπετρα

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε επί της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Βαϊνιάς Ιεράπετρας, παραμονή της εορτής. Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή, τα βασανιστήρια και στο μαρτύριο του αγίου Μηνά στην Αίγυπτο κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού και του Μαξιμιανού.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ο Άγιος Μηνάς, αν και ήταν από την Αίγυπτο, συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου κατά την παράδοση ο άγιος εμφανίσθηκε ως καβαλάρης με το ξίφος του στους δρόμους του Μεγάλου Κάστρου το 1826 μ.Χ. σώζοντας τους χριστιανούς της πόλεως από βέβαιη σφαγή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να μιμούμαστε τον τρόπο ζωής των αγίων στη ζωή μας και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ο άγιος Μηνάς να σκέπει και να περιφρουρεί όλους μας και να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη πορείας για την πίστη και το ανδρείο φρόνημά του.

Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερ. περιφέρειας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος της Ενορίας Βαϊνιάς Σκευοφύλακας π. Γεώργιος Γιανναδάκης, ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος της Ενορίας Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ έψαλαν ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης και ο ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κ. Κωστής Αστροπεκάκης και κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαϊνιάς κ. Χρυσοβαλάντης Λιανάκης, η Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Νεοφώτιστου και τα Μέλη του Δ.Σ. Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς, αρκετοί Βαϊνιώτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων