20/04/2019 20/04/2019 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή Πασχαλινή Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας με τίτλο «Ινατί με εγκατέλιπες;». Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Απριλίου η χορωδία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την τοπική μας Εκκλησία και την πόλη της Χαλκίδας στην Πρωτεύουσα, αφού παρουσίασε τη Συναυλία στο θέατρο Άννα...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος
20 Απριλίου, 2019 - 22:35

Ο Μητρ. Χαλκίδος στην Πασχαλινή Συναυλία της Αγ. Μαρίνας Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Χαλκίδος στην Πασχαλινή Συναυλία της Αγ. Μαρίνας Χαλκίδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή Πασχαλινή Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας με τίτλο «Ινατί με εγκατέλιπες;».

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Απριλίου η χορωδία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την τοπική μας Εκκλησία και την πόλη της Χαλκίδας στην Πρωτεύουσα, αφού παρουσίασε τη Συναυλία στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά. Εκτός από το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, υπήρχαν και εμπνευσμένα κείμενα, γραμμένα από την Ρένα Ραψομανίκη, τα οποία αφηγήθηκε με τρόπο μοναδικό ο Μιχαήλ Άνθης, ενώ την διεύθυνση είχε, ο διευθυντής της Χορωδίας, Αναστάσης Φριτζέλας.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη συνεχάρη τους συντελεστές, ενώ δεσμεύθηκε και για μελλοντικές συνεργασίες με τη Χορωδία, μιας και η συναυλία “Ινατί με εγκατέλιπες;” τελούσε υπό την αιγίδα του ομίλου.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η δεύτερη συναυλία για το κοινό της Χαλκίδος αυτή τη φορά. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμ Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Χρήστος Παγώνης, ο πρόεδρος Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Βαγγέλης Κούκουζας, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι & εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου.

Η Χορωδία σαγήνευσε τους ακροατές, οι οποίοι βίωσαν αισθήματα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τόσο ακούγοντας το διήγημα της Ρένας Ραψομανίκη, δια στόματος Μιχαήλ Άνθη, όσο και τις πλούσιες αρμονίες & συνηχήσεις που γέμισαν τον Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνας.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αφού ξεχώρισε την εκτέλεση του μεγαλειώδους Requiem του Μ. Θεοδωράκη που αποδόθηκε άψογα από τη Χορωδία, συνεχάρη όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον μαέστρο Αναστάση Φριτζέλα για το άψογο και από αισθητική, πολυφωνική, συγκινησιακή άποψη και εσωτερικότητα αποτέλεσμα, αλλά και για το σπουδαίο έργο που συντελείται στην πολιτιστική δραστηριότητα της Ενορίας. Η Χορωδία έκλεισε τη βραδιά με το φινάλε της όπερας Nabucco του G. Verdi, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους παρισταμένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων