16/04/2022 16/04/2022 Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας Λιλιανού, η οποία πλήγηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου, παραμονή του Αγίου Λαζάρου. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, με αφορμή την αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφέρθηκε για τον Βίο του Αγίου και...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Λιλιανού
16 Απριλίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 21:59

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου για την αγιοκατάταξη του Αγ. Ευμενίου Σαριδάκη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου για την αγιοκατάταξη του Αγ. Ευμενίου Σαριδάκη

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας Λιλιανού, η οποία πλήγηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου, παραμονή του Αγίου Λαζάρου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, με αφορμή την αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφέρθηκε για τον Βίο του Αγίου και στα θαύματά του.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στο απόδειπνο και έψαλλαν τον κανόνα του Αγίου και δικαίου Λαζάρου.

Στην ακολουθία έλαβε μέρος ο εφημέριος της ενορίας Οικονόμος π. Κίμων Βλαστός, συμπροσευχόμενος παρέστη ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Ακόμη, τελέστηκε τρισάγιο στην μακαριστή Φραγκιαδουλάκη Χριστίνα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και με το καλό την Αγία Ανάσταση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων