01/11/2023 01/11/2023 Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δαύλειας παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδη, τους ιερείς και τους κατοίκους...
Ενορίες : Αγίων Αναργύρων Δαύλειας
01 Νοεμβρίου, 2023 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 18:31

Ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στη Δαύλεια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στη Δαύλεια

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δαύλειας παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδη, τους ιερείς και τους κατοίκους της Δαύλειας.

Στο κήρυγμα προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων Αναργύρων, προβάλλοντας τη ζωή και το παράδειγμά τους στη σημερινή πραγματικότητα και καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα των Αγίων.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της κωμοπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων