29/06/2022 29/06/2022 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες το απόγευμα (Τρίτη, 28 Ιουνίου) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου. Του Δημήτρη Στρουμπάκου Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Εκκλησία μας γιορτάζει τους δυο πρωτόθρονους και είναι μεγάλη ημέρα για την...
Ενορίες : Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης
29 Ιουνίου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 11:49

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στην Πεύκη για τη γιορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στην Πεύκη για τη γιορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες το απόγευμα (Τρίτη, 28 Ιουνίου) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου.

  • Του Δημήτρη Στρουμπάκου

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Εκκλησία μας γιορτάζει τους δυο πρωτόθρονους και είναι μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία. Η Εικόνα των Αγίων Αποστόλων να αγκαλιάζονται μας δείχνουν την ενότητα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Εκκλησία μας πάντα.

Στο τέλος ευχήθηκε να έχουμε τις πρεσβείες των Αγίων Αποστόλων και να μας προστατεύουν στη ζωή μας.

Ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και της Παναγίας της εκ Βρυούλων από την Μητρόπολη Βρυούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σήμερα, ανημέρα της εορτής των Αγίων Αποστόλων τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων