02/03/2022 04/03/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (οδού Βουλιαγμένης), όπου επί σειρά ετών διετέλεσε προϊστάμενος, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Ο Σεβασμιώτατος προσεκλήθη για να τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για τα 90 χρόνια της κοιμήσεως του...
Ενορίες : Άγιος Ιωάννης ο Κυνηγός (Οδού Βουλιαγμένης)
02 Μαρτίου, 2022 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 18:28

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό για τον Άγιο Νικόλα τον Πλανά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό για τον Άγιο Νικόλα τον Πλανά

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (οδού Βουλιαγμένης), όπου επί σειρά ετών διετέλεσε προϊστάμενος, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Ο Σεβασμιώτατος προσεκλήθη για να τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για τα 90 χρόνια της κοιμήσεως του δεύτερου εφόρου και προστάτου της Ενορίας, του Οσίου Πατρός Νικολάου Ιερέως του Πλανά.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μίλησε για τον Άγιο, τα ιερά λείψανα του οποίου θησαυρίζονται στον Ναό.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Λαρίσης μίλησε για την επέτειο των 90 ετών από την οσιακή κοίμηση του Αγίου και προσκάλεσε τον καθένα να αντιγράψει ότι του ταιριάζει από τη ζωή του σύγχρονου διακόνου του Ευαγγελίου.

Προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και τη συμμετοχή του στους εορτασμούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον π. Σεβαστιανό που του δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσει και να τιμήσει τον Άγιο την ημέρα της εορτής του, εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε στην ενορία όπου υπηρέτησε επί 15 έτη.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μητροπολίτης Λαρίσης παραδέχθηκε πως η χαρά του ήταν πολύ μεγαλύτερη, όταν κοπίαζε εκείνος, για να ετοιμάσει την πανήγυρη του ναού, αφού όσο μεγαλύτερος ο κόπος τόσο μεγαλύτερη και η χαρά (που του προσέδιδε ο Άγιος), παρά τώρα που έρχεται ως επισκέπτης Επίσκοπος… Χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει πως η σημερινή του παρουσία στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό δεν τον χαροποίησε πολύ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων