04/04/2021 04/04/2021 Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε σήμερα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τους Εφημέριους του Ναού, Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Χριστόπουλο, καθώς και τον Ιεροδιάκονο Αναστάσιο Μαντζαφλάρη. Συνάμα,...
Ενορίες : Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας
04 Απριλίου, 2021 - 15:00

Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως στον Ι. Ναό Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως στον Ι. Ναό Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε σήμερα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τους Εφημέριους του Ναού, Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Χριστόπουλο, καθώς και τον Ιεροδιάκονο Αναστάσιο Μαντζαφλάρη.

Συνάμα, πραγματοποιήθηκε κατά την Εκκλησιαστική Τάξη, η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, τονίζοντας τη δύναμη και την ευλογία του Τιμίου Σταυρού στην πορεία της επίγειας ζωής του κάθε Χριστιανού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προς ευλογία των εκκλησιαζομένων, διανεμήθηκαν άνθη από τον Τίμιο Σταυρό.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων