10/12/2021 10/12/2021 Αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο ήταν η ομιλία που έγινε στο πλαίσιο των «ΕΟΡΤΙΩΝ 2021» στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών στις 8 Δεκεμβρίου. Το θέμα της εόρτιας εκδήλωσης ήταν: «Σύγχρονες μορφές που με την άσκησή τους ομόρφυναν την ζωή μας». O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ξεδίπλωσε στους πιστούς Χριστιανούς...
Ενορίες : Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 19:48

Ο Μητροπολίτης Πατρών για τον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο στον Άγιο Ελευθέριο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών για τον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο στον Άγιο Ελευθέριο

Αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο ήταν η ομιλία που έγινε στο πλαίσιο των «ΕΟΡΤΙΩΝ 2021» στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών στις 8 Δεκεμβρίου. Το θέμα της εόρτιας εκδήλωσης ήταν: «Σύγχρονες μορφές που με την άσκησή τους ομόρφυναν την ζωή μας».

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ξεδίπλωσε στους πιστούς Χριστιανούς την αγία βιοτή του εξ Αρκαδίας ορμώμενου (1877 – 1964) π. Γερβασίου, που είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εκκλησίας των Πατρών.

Ο χρυσόστομος λόγος του Αγίου Πατρών συνεπήρε τους πιστούς και ένιωσαν ότι ζούσαν στην εποχή του Αγίου Γέροντος π. Γερβασίου, που ήταν ο ιδρυτής των οργανωμένων Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα και φοίτησε ως διάκονος στη Ριζάρειο Σχολή, όταν ήταν Σχολάρχης ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μοίρασε για ευλογία στους πιστούς τη φωτογραφία του π. Γερβασίου και τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα.

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορωνοϊού (Covid -19) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία θα παραμείνει στο επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού στο youtube Παναγία Κοσμοσωτείρα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων “Εόρτια 2021” τίθενται σε προσκύνηση και προς ευλογία των πιστών (έως 21 Δεκεμβρίου) ιερά λείψανα Αγίων, που θησαυρίζονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων