12/03/2023 12/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε την Ακολουθία των προηγιασμένων δώρων την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Όπως αναφέρεται σε σχετιικό δελτίο Τύπου του Ιερού Ναού, «Πρό της απολύσεως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση επί τη συμπληρώσει εννέα ημερών από την κοίμηση του συμπολίτη...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
12 Μαρτίου, 2023 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 16:48

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως – Δεήσεις για τα θύματα των Τεμπών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως – Δεήσεις για τα θύματα των Τεμπών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε την Ακολουθία των προηγιασμένων δώρων την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Όπως αναφέρεται σε σχετιικό δελτίο Τύπου του Ιερού Ναού, «Πρό της απολύσεως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση επί τη συμπληρώσει εννέα ημερών από την κοίμηση του συμπολίτη μας Ιωάννη και 56 ακόμα αδελφών μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην αυτή δέηση μνημονεύθηκε και ο μακαριστός μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων φερώνυμος ενός των Αγίων Τεσσαράκοντα.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου στο ναό Αναστάσεως Κυρίου στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως, που βρίσκεται στην ενορία μας, προπέμψαμε στην αιωνιότητα στου κόλπους του πατέρα Θεού και συνοδεύσαμε στην μάνα γη ένα από τα θύματα εκ των 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη.

Η κοινότητα μας την 1η Μαρτίου επι τη γνώση του συμβάντος, έκαμε επιμνημόσυνη δέηση, για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ανέπεμψε την ευχή για τους πενθούντες και τέλεσε παράκληση στους αγίους Αναργύρους για τους τραυματίες. Έθεσε την εθνική σημαία μεσίστια σύμφωνα με την κρατική απόφαση και με απόφαση του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου την διατήρησε έτσι έως και της ταφής του εκ των θυμάτων συμπολίτη μας. Τέλεσε και στις 2 Θείες Λειτουργίες της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 την με απόφαση της εκκλησιαστικής διοικήσεως επιμνημόσυνη δέηση. Και τέλος κυκλοφόρησε στο έντυπο “Να μην ξεχάσω…” (βλέπε agmarian.gr) ομιλία με αναφορές στις πνευματικές ευθύνες για το δυστήχημα.

Αιωνία η μνήμη των κεκοιμημένων θυμάτων καλή ανάρρωση τραυματιών και εκ Θεού παρηγορία εις πάντας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων