04/09/2020 04/09/2020 Εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος, επί τη ανακομοιδή του ιερού αυτού λειψάνου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του ναού της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Την παραμονή τελέσθηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου, συμπαραστουμένου υπό των εφημερίων του ναού αρχιμανδριτών Ευσεβίου Μεάντζια και Σεραφείμ Δημήτριου. Ακολούθως τελέσθηκε ο όρθρος από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο. Στις ακολουθίες έψαλε ο ασκών...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 10:52

“Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης τίμησε τον της Υπομονής Αστέρα”

Διαδώστε:
“Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης τίμησε τον της Υπομονής Αστέρα”

Εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος, επί τη ανακομοιδή του ιερού αυτού λειψάνου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του ναού της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Την παραμονή τελέσθηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου, συμπαραστουμένου υπό των εφημερίων του ναού αρχιμανδριτών Ευσεβίου Μεάντζια και Σεραφείμ Δημήτριου.
Ακολούθως τελέσθηκε ο όρθρος από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο. Στις ακολουθίες έψαλε ο ασκών χρέη πρωτοψάλτου του ναού Δημήτριος Μπούκας, βοηθούμενος υπό του ιεροψάλτου Γεωργίου Βάρσου.
Την κυριώνυμο της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία από τον εκ Νιγηρίας αρχιμανδρίτη Κορνήλιο Osuji, με συλλειτουργό τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο.
Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ μετέβη αυθημερόν εις την μονή αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου διά την εορτή και δια να υποβάλει σεβάσματα στον εορτάζοντα τα ονοματήριά του, τοπικό ποιμενάρχη μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο, και ευχές στον από ενοριτών της αγίας Μαρίνης συνώνυμο του διάκονο και αδελφό της μονής αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ.
Το απόγευμα της εορτής τελέστηκε στον ναό μας, ιερά παράκληση εις τον άγιο, ο οποίος “διώχθηκε από ψευδαδέλφους κληρικούς της εποχής του, ως τούτο ουδέποτε έπαψε γινόμενο έως τις μέρες μας στα της εκκλησιαστικής ιστορίας πράγματα”, όπως ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, στην προσλαλιά του κατά τον εσπερινό της πανηγύρεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων