29/10/2022 29/10/2022 Συνεχίζονται οι κατηχητικές συνάξεις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής. Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Θεολόγου-Ιατρού και θέμα: “Πιστός άχρι θανάτου”, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ο ομιλητής με παλμό, “απερίγραπτη” ζωντάνια και αφυπνιστικό-κατηχητικό λόγο,...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου
29 Οκτωβρίου, 2022 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 8:40

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου ομιλητής στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”

Διαδώστε:
Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου ομιλητής στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”

Συνεχίζονται οι κατηχητικές συνάξεις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Θεολόγου-Ιατρού και θέμα: “Πιστός άχρι θανάτου”, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο ομιλητής με παλμό, “απερίγραπτη” ζωντάνια και αφυπνιστικό-κατηχητικό λόγο, αναφέρθηκε σε παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι έμειναν πιστοί στους άγραφους νόμους της συνειδήσεώς τους μέχρι το θάνατό τους από την αρχαία ελληνική γραμματεία καθώς επίσης και σε άγια πρόσωπα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, το ορθόδοξο Συναξάρι, την εκκλησιαστική και την πιο νεότερη ελληνική ιστορία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος Γέρων π. Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης, Δρ. Θεολογίας, Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων και θέμα: “Ανταύγειες αιωνιότητος από τη ζωή των Πατέρων της Αθωνικής ερήμου “.

Η 27η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο ιερομόναχος π. Δωρόθεος, αδελφός της Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής.

Έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων