31/10/2020 31/10/2020 Τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων του ομωνύμου δήμου τέλεσε απόψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Στην είσοδο του ναού ο κ. Φιλόθεος έγινε δεκτός με θερμή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όσο ήταν δυνατό, στο πλαίσιο των...
Ενορίες : Αγίων Αναργύρων
31 Οκτωβρίου, 2020 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 21:42

Ο πανηγυρικός εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο δήμο

Διαδώστε:
Ο πανηγυρικός εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο δήμο

Τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων του ομωνύμου δήμου τέλεσε απόψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Στην είσοδο του ναού ο κ. Φιλόθεος έγινε δεκτός με θερμή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις όσο ήταν δυνατό, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 .

Σ’ έναν ναό όπου υπήρχε παρουσία κόσμου στον επιτρεπτό μέχρι σήμερα αριθμό και ιερέων πριν την αρτοκλασία ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την δύναμη να προσπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι βοήθησαν με την επιστήμη τους» υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των Χριστιανών»

Μια ιδιαιτερότητα είχε ο πανηγυρικός Εσπερινός, αφού ο Επίσκοπος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Ιωάννη Πετρίδη από την ενορία του Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα, μεταφέροντας και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Γιαννακίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών και ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν τον πιστό λαό της ενορίας.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων