21/08/2023 22/08/2023 Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ρηγίνου και Ορέστου στην ορεινή κοινότητα Απλικίου. Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, Έφορος της Μονής Κύκκου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Δούμα, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Βλάσιο. Στην...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου Απλικίου
21 Αυγούστου, 2023 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 0:42

Ο Βόστρων Τιμόθεος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου στο Απλίκι

Διαδώστε:
Ο Βόστρων Τιμόθεος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου στο Απλίκι

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ρηγίνου και Ορέστου στην ορεινή κοινότητα Απλικίου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, Έφορος της Μονής Κύκκου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Δούμα, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Βλάσιο.

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου.

Μετά την ακολουθία τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των ιερών λειψάνων των Αγίων Ηρακλειδίου Επισκόπου Ταμασού και Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου.

Τους χορούς των ιεροψαλτών κόσμησαν ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της χορωδίας της Ιεράς Μονής Κύκκου, κ. Άριστος Θουκυδίδης, ο Παναγιώτης Κουρουφέξης και ο Αθανάσιος Βαρσάμης.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δούμας, και οι Αρχιδιάκονοι της Μητροπόλεως Πειραιώς, π. Σιλουανός Τζουμανέκας και της Μητροπόλεως Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της ανεξικακίας, η οποία ήταν και το μήνυμα της ευαγγελικής περικοπής «Οὕτω καὶ ὁ πατήρ μου ὁ ἐπουράνιος ποιήσει ὑμῖν, ἐὰν μὴ ἀφῆτε ἕκαστος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ἀπὸ τῶν καρδιῶν ὑμῶν τὰ παραπτώματα αὐτῶν».

Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα για την άδεια και ευλογία τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας, τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή για την πρόσκληση και ευχήθηκε τα δέοντα στους εορτάζοντες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, λιτανεύθηκε η εικόνα των εορταζόντων Αγίων και των ιερών λειψάνων πέριξ του πανηγυρίζοντος Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων