17/08/2021 17/08/2021 Ο Αύγουστος είναι κάθε χρόνο ο μήνας της Παναγίας μας. Ειδικά για την πόλη του Χολαργού οι ημέρες αυτές αποτελούν σημαντικό σταθμό πνευματικής ανάτασης όλων των πιστών, καθώς εορτάζει και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Καθεδρικός Ι. Ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Η ετήσια αυτή ιερά πανήγυρις τελείται με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως...
Ενορίες : Φανερωμένη Χολαργού
17 Αυγούστου, 2021 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 11:46

Ο Χολαργός πανηγυρίζει την Παναγία την Φανερωμένη – Πρόγραμμα

Διαδώστε:
Ο Χολαργός πανηγυρίζει την Παναγία την Φανερωμένη – Πρόγραμμα

Ο Αύγουστος είναι κάθε χρόνο ο μήνας της Παναγίας μας. Ειδικά για την πόλη του Χολαργού οι ημέρες αυτές αποτελούν σημαντικό σταθμό πνευματικής ανάτασης όλων των πιστών, καθώς εορτάζει και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Καθεδρικός Ι. Ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Η ετήσια αυτή ιερά πανήγυρις τελείται με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, δηλ. στις 22 και 23 Αυγούστου. Οι ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό μας έχουν ως εξής:

 

Κυριακή  22  Αὐγούστου  2021

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός,  μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος η λιτάνευση του Ι. Επιταφίου της Παναγίας  και της χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού.

Θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

 

Δευτέρα 23 Αὐγούστου 2021

Στίς 7.00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχείᾳ θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί  ο Πανηγυρικός  Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων