31/10/2023 31/10/2023 Με κατάνυξη και συγκίνηση, που πηγάζουν από γνήσια πίστη, ενορίτες και προσκυνητές υποδέχθηκαν απότμημα από το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Ο ευσεβής λαός φανέρωσε, για ακόμη μία φορά, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, που μάς χάρισε Αγίους ακόμη...
Ενορίες : Φανερωμένης Χολαργού
31 Οκτωβρίου, 2023 - 11:24

Ο Χολαργός υποδέχθηκε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Χολαργός υποδέχθηκε λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και συγκίνηση, που πηγάζουν από γνήσια πίστη, ενορίτες και προσκυνητές υποδέχθηκαν απότμημα από το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Ο ευσεβής λαός φανέρωσε, για ακόμη μία φορά, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεό, που μάς χάρισε Αγίους ακόμη και στον 20ο αιώνα, και την ειλικρινή τιμή που επιφυλάσσει προς τους Αγίους, τους οικείους και φίλους του Θεού.

Αυτή την πραγματικότητα βίωσαν, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, όσοι προσευχητικά συμμετείχαν στην επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου στα προπύλαια του Ιερού Ναού, το οποίο μετέφερε, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Λουκά στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος, με λόγο εναργή και ρέοντα, περιέγραψε την μαρτυρική ζωή του Αγίου Λουκά, μια ζωή προσφοράς προς τον άνθρωπο και βαθειάς πίστης προς τον Θεό. Ο συνδυασμός της ομιλίας με την προβολή διαφανειών κατέστησε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την παρουσίαση αυτή. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η προσκύνηση του ιερού λειψάνου από τους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται κατόπιν σεπτής ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Σήμερα Τρίτη, στις 5.00 μ.μ. θα ψαλούν ο Εσπερινός, ο Αγιασμός και η Παράκλησις του Αγίου Λουκά. Το ιερό λείψανο στο παραμείνει στον ναό έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και καθημερινώς, πρωί και απόγευμα, τελούνται η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων