24/11/2019 24/11/2019 Όταν βλέπουμε τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο, πέφτουμε στα γόνατα για να βοηθήσουμε τον ανήμπορο αδελφό μας. Δίνουμε το σπίτι μας, τα πάντα που έχουμε για να βοηθήσουμε τον αδελφό μας, γιατί στο πρόσωπο του, βλέπουμε τον Θεό μας. Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στην...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
24 Νοεμβρίου, 2019 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 14:54

“Ο Χριστός δεν θέλει να γίνουμε καλοί άνθρωποι, αλλά άγιοι”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός δεν θέλει να γίνουμε καλοί άνθρωποι, αλλά άγιοι”

Όταν βλέπουμε τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο, πέφτουμε στα γόνατα για να βοηθήσουμε τον ανήμπορο αδελφό μας. Δίνουμε το σπίτι μας, τα πάντα που έχουμε για να βοηθήσουμε τον αδελφό μας, γιατί στο πρόσωπο του, βλέπουμε τον Θεό μας.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.
Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

Η ομιλία του π. Ειρηναίου, είχε ως αφορμή τα αγιογραφικά αναγνώσματα της ημέρας.
Στο Ευαγγέλιο, βλέπουμε έναν πλούσιο νέο να πλησιάζει τον Κύριο και να του θέτει το θεμελιώδες ερώτημα, δηλαδή πως θα κερδίσει την βασιλεία των ουρανών.
Για να απαντήσει ο Κύριος, ότι εκτός από την τήρηση του νόμου, χρειάζεται να απαρνηθεί τελείως τον εαυτό του, το εγώ του, τις αδυναμίες του και να Τον ακολουθήσει.
Αυτός είναι ο τρόπος για να ακολουθήσει ο άνθρωπος τον Ιησού Χριστό στην πορεία Του προς την βασιλεία των ουρανών.

Ο Απόστολος Παύλος, στο αποστολικό ανάγνωσμα, μας τονίζει ότι ο Θεός είναι πλούσιος σε αγάπη. Και επομένως το κριτήριο κάθε ανθρώπου απέναντι στον Θεό, είναι η αγάπη.
Και συνεχίζει ο Απόστολος, πως όσα έργα αγάπης και να κάνει ο άνθρωπος, δεν φτάνουν αυτό που έκανε ο Χριστός για εμάς.
Και δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας, παρά μόνο μέσω της δωρεάς του Θεού, με την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Μας υπενθυμίζει δηλαδή, ότι όλα τα καλά έργα που κάνουμε, προέρχονται από τον Θεό. Εκείνος είναι η αρχή και το τέλος, η κινητήριος δύναμη.
«Αναφερόμαστε σε μία αγάπη που παραδειγματίζεται από τον Εσταυρωμένο Κύριο μας.
Κι όταν βλέπουμε τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο, πέφτουμε στα γόνατα για να βοηθήσουμε τον ανήμπορο αδελφό μας. Δίνουμε το σπίτι μας, τα πάντα που έχουμε για να βοηθήσουμε τον αδελφό μας, γιατί στο πρόσωπο του, βλέπουμε τον Θεό μας.»

Αυτές τις ημέρες, συνέχισε ο π. Ειρηναίος, η Εκκλησία έχει αρχίσει να μας προετοιμάζει για το μεγάλο γεγονός, το οποίο σε λίγες ημέρες θα υποδεχθούμε, τη γέννηση του Κυρίου μας.
Όλοι θα κληθούμε ανεξαιρέτως, για μία ακόμη χρονιά, να εισέλθουμε στο σπήλαιο της Βηθλεέμ και να προσκυνήσουμε το νεογέννητο Χριστό.
Θα εκφράσουμε τον πόθο μας, τα μύχια της καρδιάς μας. Γιατί αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, το πως θα κερδίσουμε την βασιλεία των ουρανών.

Και όπως τόνισε:
«Ο Χριστός δεν θέλει να γίνουμε καλοί άνθρωποι, αλλά άγιοι, όπως είναι Εκείνος. Γιατί είμαστε τα παιδιά Του, δημιουργήματα δικά Του.
Και θέλει όπου είναι Εκείνος, να είμαστε κι εμείς. Θα συμβασιλεύσουμε, θα συνδοξασθούμε στην βασιλεία των ουρανών.
Η Υπεραγία Θεοτόκος, η μάνα μας η πνευματική, μας συμβουλεύει να εισοδεύσουμε μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.
Εκεί θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο που θα περπατήσουμε για να φτάσουμε στην βασιλεία των ουρανών.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων