10/07/2019 10/07/2019 Με πολύ μεγάλη επιτυχία, η θεατρική ομάδα της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, «Φανερωθείτε», παρουσίασε το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Καβγάδες στην Κιότζια», σε διασκευή-σκηνοθεσία Λένας Στρατίκη. Το έργο παρουσιάσθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης (Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα) και στα πλαίσια των εκδηλώσεων πολιτισμού «Καλοκαιρινές βραδιές στο...
Ενορίες : Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού
10 Ιουλίου, 2019 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2019 - 21:24

Οι “Φανερωθείτε” στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Διαδώστε:
Οι “Φανερωθείτε” στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, η θεατρική ομάδα της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, «Φανερωθείτε», παρουσίασε το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Καβγάδες στην Κιότζια», σε διασκευή-σκηνοθεσία Λένας Στρατίκη.

Το έργο παρουσιάσθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης (Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα) και στα πλαίσια των εκδηλώσεων πολιτισμού «Καλοκαιρινές βραδιές στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης», που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μια παράσταση με πολλούς καβγάδες, ίντριγκες, αλλά και πολλή αγάπη. Γραμμένο στα 1760, το έργο του μεγάλου αυτού βενετσιάνου κωμωδιογράφου αποτελεί μια κωμωδία καταστάσεων, που πηγάζουν από τη γνήσια λαϊκή ζωή σαν καθρέφτης μιας κοινωνίας και μιας εποχής, σε ένα ιταλικό χωριό στα περίχωρα της Βενετίας, την Κιότζια, όπου νεαρός ακόμη ο Γκολντόνι ασκώντας τα δικαστικά του καθήκοντα γνώρισε τις καθημερινές ασχολίες, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των εμπόρων, των ναυτικών, των νοικοκυρών.

 

 

 

 

 

Όλο το έργο είναι μια σειρά από εύθυμα στιγμιότυπα με γρήγορη εναλλαγή ζωντανών σκηνών, που στο σύνολό τους εικονογραφούν την καθημερινή ζωή, τις απλές ασχολίες, τους άγριους καβγάδες, την ευδαιμονία της άγνοιας και την κουτοπονηριά του μικρού ψαράδικου χωριού.

Όλοι μαζί, η ομάδα, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με κατάθεση ψυχής, με κοινή λαχτάρα, βαθειά χαρά και πάνω από όλα αγάπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε εξάλλου και σε τρεις παραστάσεις, 1η, 2 και 3 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές πραγματικά απόλαυσαν το έργο αυτό, που χαρίζει απλόχερα το κέφι και την αισιοδοξία. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νάνσυ Σασσάλου, Φανή Κόλλια, Φωτεινή Γερογιάννη, Κατερίνα Ζεγκίνη, Αναστασία Πολάτογλου, Τιτίκα Ασλανίδου, Γιάννης Βαλσαμής, Νίκος Βαΐτσης, Χαρίλαος Κοντογιώργος, Δημήτρης Γεωργάκης, Πέτρος Περράκης, Νίκος Αβραμίδης, Λευτέρης Καπετανάς, Ελένη Αλεξανδρίδου, Νίκος Βαΐτσης, Μακάριος Μαρματάκης

 

 

 

 

Κατασκευή ψαρόβαρκας: Δημήτρης Γεωργάκης. Βοηθοί: όλη η ομάδα. Διδασκαλία Ρόλων: Νίκος Αβραμίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια – μουσική διδασκαλία: Μαγδαληνή Στούμπου, καθηγήτρια Ωδικής

Τα τραγούδια της παράστασης ερμήνεσυε η Φανή Στρατίκη

 

Οι Παραδοσιακοί Χοροί παρουσιάζονται σε διδασκαλία του κ. Στάθη Καλογερόπουλου. Χορεύουν οι μαθητές από το τμήμα παραδοσιακών χορών του «Σήμαντρου».

Χορογραφία Ταραντέλας: Βρισηίδα Σολωμού. Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Βαρλάμου. Χορεύουν οι μαθήτριες της Σχολής Βαρλάμου – De Petrillo.

Διδασκαλία χορού στους ηθοποιούς: Μαργαρίτα Βαρλάμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων