06/12/2019 07/12/2019 Παρουσία ικανού αριθμού ακροατών, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Γεωργίου Μανώλη, κατά την 1η Δεκεμβρίου 2019, στη Σχολή Γονέων του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Χολαργού υπό το θέμα: «Οι σύγχρονοι Άγιοι μιλούν για την οικογένεια». Ο εφημέριος, π. Πέτρος Καναβός, παρουσίασε τον ομιλητή ως έναν νέον σε ηλικία, εξόχως κατηρτισμένο ορθόδοξο θεολόγο, ο οποίος είχε ομιλήσει κατά το...
Ενορίες : Αγίας Τριάδος Χολαργού
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 18:48

«Οι σύγχρονοι Άγιοι μιλούν για την οικογένεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Οι σύγχρονοι Άγιοι μιλούν για την οικογένεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία ικανού αριθμού ακροατών, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Γεωργίου Μανώλη, κατά την 1η Δεκεμβρίου 2019, στη Σχολή Γονέων του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Χολαργού υπό το θέμα: «Οι σύγχρονοι Άγιοι μιλούν για την οικογένεια».

Ο εφημέριος, π. Πέτρος Καναβός, παρουσίασε τον ομιλητή ως έναν νέον σε ηλικία, εξόχως κατηρτισμένο ορθόδοξο θεολόγο, ο οποίος είχε ομιλήσει κατά το παρελθόν προς τη Νεότητα της ίδιας Ενορίας και είχε ενθουσιάσει το νεανικό ακροατήριο, οπότε και προσκαλέστηκε, κατά τη φετινή περίοδο, ώστε να απευθυνθεί και προς το υπόλοιπο ευσεβές πλήρωμα του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Χολαργού.

Ο θεολόγος, κ. Γεώργιος, Μανώλης, σε γενικές γραμμές, πρόβαλλε την αξία της υπομονής ως θεμέλιο λίθο για την οικοδόμηση της αρμονίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια, τονίζοντας επανειλημμένα το ουσιαστικό αντίκρισμα της εκατέρωθεν εμπράκτου θυσίας μεταξύ του ζευγαριού, ώστε προοδευτικά να θριαμβεύσει το «εμείς», μην αφήνοντας έτσι το «εγώ» να καταδυναστεύει και άρα να υπομονεύει τη συζυγία στις ημέρες μας.

Πολλαπλώς, ο κ. Γέωργιος Μανώλης, ανέφερε, ότι, χωρίς Χριστό, δε δύναται να καρπίσει καμία από τις προσπάθειες μας, ούτε και μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο ενδοοικογενειακώς, έχοντας αποκλείσει Εκείνον έξω από την πόρτα μας, και, άρα, λοιπόν, ο αδιαμφισβήτητος πυρήνας της σημερινής ομιλίας προς τους ενορίτες της Αγίας Τριάδος Χολαργού, υπήρξε οπωσδήποτε το «χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν». Χωρίς Χριστό και με μόνον «ΕΓΩ», η οικογένεια πάσχει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – ΒΙΝΤΕΟ: Αγία Τριάδα Χολαργού

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων