16/01/2021 16/01/2021 Χάρη στην προσφορά των πιστών -και ιδίως ενός εξαιρετικού συλλόγου- ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των αγιογραφιών στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης. Ο π. Ιωάννης, ιερέας του ναού, παρουσίασε στη σελίδα του ναού στο φέισμπουκ όλο το έργο μέσα από φωτογραφίες, ευχαρίστησε τους συνεισφέροντες και ζήτησε να συνεχιστεί το αγαθό αυτό έργο. Διαβάστε τι έγραψε: «Αγαπητοί...
Ενορίες : Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης
16 Ιανουαρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 - 18:16

Νέες αγιογραφίες στην Αγ. Παρασκευή Νέας Πεντέλης

Διαδώστε:
Νέες αγιογραφίες στην Αγ. Παρασκευή Νέας Πεντέλης
Χάρη στην προσφορά των πιστών -και ιδίως ενός εξαιρετικού συλλόγου- ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των αγιογραφιών στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης. Ο π. Ιωάννης, ιερέας του ναού, παρουσίασε στη σελίδα του ναού στο φέισμπουκ όλο το έργο μέσα από φωτογραφίες, ευχαρίστησε τους συνεισφέροντες και ζήτησε να συνεχιστεί το αγαθό αυτό έργο.
Διαβάστε τι έγραψε:
«Αγαπητοί μας αδελφοί,
Μέσα στις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου είχαμε την χαρά να ολοκληρωθούν οι αγιογραφίες μπροστά από το Ιερό βήμα, ο Ευαγγελισμός, δύο Ιεράρχες ο Άγιος Ευθύμιος Επίσκοπος Μαδύτου ο αδελφός της Οσίας Παρασκευής, ο Άγιος Αλέξανδρος και δύο έγγαμα ζεύγη Αγίων, οι Άγιοι Πρίσκιλλα και Ακύλας και οι Άγιοι Δαρεία και Χρύσανθος που είναι προστάτες του εγγάμου βίου.
Όλες έχουν μία πρωτοτυπία όπως θα διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό. Επίσης τοποθετήθηκαν στο μικρό τέμπλο του παρεκκλησίου των Νεοφανών Αγίων οι ιερές εικόνες του Κυρίου του Ελεήμονος και της Παναγίας της Καταφυγής.
Όλες αυτές οι Αγιογραφίες είναι προσφορές αγαπητών ενοριτών μας και όχι μόνον, που νοιάζονται για την προκοπή της ενορίας μας και την ομορφιά της Εκκλησιάς μας, γι’ αυτό δοξολογούμε τον Κύριο που σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία δεν μας εγκαταλείπει.
 Ιερός Ναός
Το έργο όμως της αγιογραφήσεως συνεχίζεται με την ολοκλήρωση του Ιερού Βήματος και των παραστάσεων της προσευχής των Θεοπατόρων και του Εν Κανά γάμου. Στα επόμενα βήματά μας είναι η ολοκλήρωση των δύο παραστάσεων της Κλίμακας του Ιακώβ και του Δωδεκαετούς Ιησού καθώς και η οροφή στον εσωνάρθηκα του Ναού με Αγίους του 20ου αιώνα, αγνώστους εν πολλοίς, και τέλος τα παρεκκλήσια, ευελπιστώντας να βρεθούν οι αδελφοί που θα τους προσφέρουν.
Παρ’ όλη την δυσμενή κατάσταση, που όλοι την βιώνουμε με απορία και με αρκετή πίκρα μεν, αλλά με απόλυτη εμπιστοσύνη στον τελικό Κριτή της Ιστορίας όπου είναι ο Θεός, η Ενορία μας συνεχίζει να δίνει την μαρτυρία της έστω & μυστικά αφού λειτουργούμε αναγκαστικά χωρίς την παρουσία σας λόγω των υγειονομικών μέτρων, γνωρίζοντας πως ο Αναστημένος Κύριος μας πάντα θα εισέρχεται «κεκλεισμένων των θυρών», για να μας χαρίζει την παρηγοριά του Ουρανού. Η συνέχιση λοιπόν της Αγιογραφίας και των άλλων έργων που είναι αναγκαία (προσκυνητάρια κ.λ.π.), είναι μαρτυρία και ευλογία αφού διακονούν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και μας διεγείρουν σε προσευχή και δοξολογία του Αγίου Ονόματος του Θεού.
Στο έργο αυτό συμπαραστάτες είστε όλοι εσείς. Όμως ο βασικός συντελεστής είναι ο Σύλλογος Νέας Πεντέλης «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» που το Διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από 5 εξαιρετικές κυρίες, οι οποίες δίνουν την ψυχή τους για την Ενορία. Ο Σύλλογος μας λοιπόν κατευθύνει τα έργα που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται και είναι πολύ βασικό να κατατίθενται συνδρομές εἰ δυνατόν μηνιαίες, οι οποίες είναι οι βασικές πηγές των εσόδων του όπως και οι δωρεές των ευλαβών ενοριτών μας και όχι μόνον.
Όταν η κατάσταση θα είναι πιο ασφαλής και θα μπορούμε να βρισκόμαστε «Ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» στην Θεία Λειτουργία, θα μπορούμε όλοι μαζί να χαιρόμαστε την όμορφη Εκκλησιά μας όπως την βλέπουμε στολισμένη για τις εορτές των Χριστουγέννων.
Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε προσευχητικά πάνω στο Άγιο Δισκάριο, έχοντας την δυνατότητα να λαμβάνετε ο κάθε ένας ξεχωριστά την χάρη των Αγίων μας Παρασκευών τις ώρες που είναι ανοιχτός ο Ναός τα πρωινά 8πμ – 1μμ και τα απογεύματα 5:00μμ – 7:30μμ.
Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας χαρίζει μία Ευλογημένη Χρονιά.
Ο εφημέριός σας, π. Ιωάννης»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων