31/10/2022 31/10/2022 Ολοκληρώθηκαν οι  ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», οι οποίες διήρκεσαν 29 ημέρες (από 2 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου) και πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις. Ο επίλογος γράφτηκε με μία υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη Σμύρνη και τα 100 χρόνια...
Ενορίες : ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,
31 Οκτωβρίου, 2022 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 11:27

Ολοκληρώθηκαν τα Δημήτρια 2022 με αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικράς Ασίας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν τα Δημήτρια 2022 με αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικράς Ασίας

Ολοκληρώθηκαν οι  ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», οι οποίες διήρκεσαν 29 ημέρες (από 2 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου) και πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο επίλογος γράφτηκε με μία υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη Σμύρνη και τα 100 χρόνια μνήμης (1922-2022), στο Δημαρχείο της πόλης, Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε, τραγούδια με τον Συνθέτη και Δάσκαλο της παραδοσιακής μουσικής κ. Χρήστο Τσιαμούλη και την τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου, τους οποίους συνόδευσε η ορχήστρα «ΙΩΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ» και χορούς από όλες τις περιοχές της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Ελλάδας, από τα Ενοριακά Παραδοσιακά Τμήματα, που εξιστορούν την όμορφη ζωή της ελληνικής Ανατολής, την καταστροφή-ξεριζωμό και την προσφυγιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Η υπέροχη απόδοση της ζωντανής ορχήστρας, η άψογη εκτέλεση επίκαιρων τραγουδιών από τους τραγουδιστές, ο απερίγραπτος ενθουσιώδης και γεμάτος λεβεντιά και ζωντάνια τρόπος που χόρεψαν τα παιδιά, τα μέλη των ενοριακών Παραδοσιακών Τμημάτων,  προκάλεσαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό στους εκατοντάδες πιστούς που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, η Δήμαρχος της πόλης κ. Μαρία Ανδρούτσου, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο π. Ματθαίος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον που περιβάλλει την ενορία του Αγίου Δημητρίου, τον πολυσέβαστο Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου,τον κ. Χρήστο Τσιαμούλη, την κ. Σοφία Παπάζογλου και τους εκατοντάδες πιστούς, που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Τέλος, τόνισε ότι από αύριο ετοιμαζόμαστε για τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023».

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων