15/11/2023 15/11/2023 Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επισκευή – αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κομηλιό από τον Ανάδοχο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Ο ναός υπέστη σοβαρές βλάβες κατά το σεισμό του 2015 και παραμένει κλειστός μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι το κατασκευαστικό μέρος έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του έργου «Στερέωση – Αποκατάσταση Τεσσάρων Εκκλησιών...
Ενορίες : Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομηλιού
15 Νοεμβρίου, 2023 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 17:12

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επισκευή – αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κομηλιό

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επισκευή – αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κομηλιό

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επισκευή – αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κομηλιό από τον Ανάδοχο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Ο ναός υπέστη σοβαρές βλάβες κατά το σεισμό του 2015 και παραμένει κλειστός μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι το κατασκευαστικό μέρος έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του έργου «Στερέωση – Αποκατάσταση Τεσσάρων Εκκλησιών και Ανακατασκευής Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Αθανίου, στους οικισμούς Καμηλιού, Δραγάνου, Αθανίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

«Έγινε το σημαντικότερο βήμα ώστε ο ενοριακός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κομηλιό να ξανανοίξει τις πόρτες του. Η ολοκλήρωση του συνόλου των τοπογραφικών, αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών και λοιπών μελετών για την επισκευή της σεισμόπληκτης εκκλησίας στο κέντρο του χωριού, αλλά και των διαδικασιών με τη Ναοδομία και την Αρχαιολογία, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης, αφού υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώ για τις 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας.

Στις μελέτες έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες επεμβάσεις στο ναό, ώστε να αρθούν όλες οι επικινδυνότητες και το μνημείο να λειτουργήσει με ασφάλεια, τόσο ως χώρος λατρείας όσο και ως επισκέψιμο αξιοθέατο.

Οι ιστορικοί ναοί που επλήγησαν από το σεισμό σε Κομηλιό, Αθάνι και Δράγανο, αποτελούν ‘ρίζες’ για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι με μελέτες και έργα σε όλη τη Λευκάδα, αποκαθιστούμε και αναδεικνύουμε πληθώρα μνημείων με ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, και τους ξαναπροσδίδουμε την αίγλη που τους αρμόζει», ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

2023.11.15 @ Ανδρέας Κτενάς: «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κομηλιό» – Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση των επισκευαστικών εργασιών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων