04/03/2022 04/03/2022 Ολονυκτία τελέσθηκε στην μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, καταγομένου από την Νάξο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου με την συμπροσευχή του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου και των Εφημερίων του Ναού. Στο κήρυγμά του, ο Πρωθιερεύς του Ναού, π. Πέτρος Μαραγκός,...
Ενορίες : Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου
04 Μαρτίου, 2022 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 19:58

Ολονυχτία για τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στη Μύκονο

Διαδώστε:
Ολονυχτία για τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στη Μύκονο

Ολονυκτία τελέσθηκε στην μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, καταγομένου από την Νάξο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου με την συμπροσευχή του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου και των Εφημερίων του Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Πρωθιερεύς του Ναού, π. Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ομίλησε για την ασκητική ζωή του Αγίου, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Μαρτίου 1932, την ίδια ημέρα κατά την οποία είχε την επέτειο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του. Της εξοδίου ακολουθίας του, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ενώ χιλιάδες λαού κατέφθασαν από το λεκανοπέδιο Αττικής για να τον αποχαιρετήσουν και λάβουν την ευλογία του.

Κατά την διάρκεια της ολονυκτίας ετέθη για προσκύνηση απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, που φυλάσσεται στο πασταφόριο του Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων