05/12/2021 05/12/2021 Στο πλαίσιο της εορτίου εσπερίδας που ήταν αφιερωμένη στους Νεομάρτυρες, του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς, μίλησε ο κ. Εμμανουήλ Μελινός, Θεολόγος, συγγραφέας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο: ” Ακολουθία αιώνων – Άλματα δόξης – Επέτειος τιμής ” . Ο κ. Μελινός μίλησε γενικά για τη συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως...
Ενορίες : Άγιος Νείλος Πειραιώς
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 16:50

Επέτειος τιμής για τους Νεομάρτυρες

Διαδώστε:
Επέτειος τιμής για τους Νεομάρτυρες

Στο πλαίσιο της εορτίου εσπερίδας που ήταν αφιερωμένη στους Νεομάρτυρες, του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς, μίλησε ο κ. Εμμανουήλ Μελινός, Θεολόγος, συγγραφέας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο: ” Ακολουθία αιώνων – Άλματα δόξης – Επέτειος τιμής ” .

Ο κ. Μελινός μίλησε γενικά για τη συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως του Ιερού Κλήρου τόσο στην πνευματική προετοιμασία των Νεομαρτύρων όσο και γενικότερα στους αγώνες για την απελευθέρωση του Γένους. Τόνισε δε χαρακτηριστικά, στον γεμάτο λυρισμό και εθνική συγκίνηση, λόγο του ότι μέσα στην ατμόσφαιρα του θαύματος, με ανάταση ψυχών, βιώνεται η ιερή εθνική μυσταγωγία, καθώς η σκέψη πετά σε τύμβους και σε τρόπαια, εκεί που του νού τα φτερουγίσματα και της καρδιάς οι παλμοί απετέλεσαν αρμονική συνήχηση μυστικής συμφωνίας Πίστεως και Πατρίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων