17/12/2021 17/12/2021 Η ομιλία της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΟΡΤΙΑ 2021» με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές Που Με Την Άσκησή Τους Ομόρφυναν Την Ζώη Μας», ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο τον εκ Γρεβενών ορμώμενο (1930 – 2013). O Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π....
Ενορίες : Άγιος Ελευθέριος Αχαρνών
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 23:48

Ομιλία στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο

Διαδώστε:
Ομιλία στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο

Η ομιλία της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΟΡΤΙΑ 2021» με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές Που Με Την Άσκησή Τους Ομόρφυναν Την Ζώη Μας», ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο τον εκ Γρεβενών ορμώμενο (1930 – 2013).

O Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού – Ολύμπου, ομίλησε στους πιστούς Χριστιανούς, για την πολυσχιδή προσωπικότητα του πατρός Θεοφίλου Ζησοπούλου.

Το 1965 με την πνευματική επιστασία του Μακαριστού π. Θεοφίλου ιδρύεται η Ιεραποστολική Χριστιανική Αδελφότης «Η ΛΥΔΙΑ», λαμβάνοντας το όνομα της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής, καθώς ήταν η πρώτη, που κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Χριστιανή στον Ζυγάκτη ποταμό της Μακεδονίας.

Για τις ανάγκες της εκκλησιαστικής ενημέρωσης, το έτος 1993 ο π. Θεόφιλος Ζησόπουλος έλαβε πτυχίο δημοσιογραφίας, ίδρυσε τον Ρ.Σ. «Λυδία η Φιλιππησία», το 1996 στελέχωσε τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε (παγκόσμιο δορυφορικό σήμα) και εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. κατέχοντας αυτήν την θέση μέχρι το τέλος της επιγείου ζωής του (29/01/2013).

Ο Γέροντας φιλοξένησε την δεκαετία του ΄90 στις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας «ΛΥΔΙΑ» 20.000 παιδιά από ομόδοξες χώρες, θύματα των εμπολέμων συρράξεων.

Ιδιαίτερη υπήρξε η προσφορά του π. Θεοφίλου στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Σερβικό λαό κάτι που οι Σέρβοι, μέχρι σήμερα δεν ξεχνούν!

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία θα αναρτηθεί και θα παραμείνει στο επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού στο You Tube ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων «ΕΟΡΤΙΑ 2021» τίθενται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών ( έως 21 Δεκεμβρίου), Ιερά Λείψανα Αγίων που αποθησαυρίζονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων