09/02/2024 09/02/2024 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου διοργανώνει ομιλία την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.  Στις 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου θα ψαλλεί η ακολουθία του Παρακλητικού κανόνα προς τον Όσιο Νικηφόρο το λεπρό και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: “Το συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής” από τον Πρωτοπρεσβύτερο π....
Ενορίες : Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2024 - 13:38

Ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Κιβέρι Αργολίδας με θέμα: “Το συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής”

Διαδώστε:
Ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Κιβέρι Αργολίδας με θέμα: “Το συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής”

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου διοργανώνει ομιλία την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.  Στις 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου θα ψαλλεί η ακολουθία του Παρακλητικού κανόνα προς τον Όσιο Νικηφόρο το λεπρό και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: “Το συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής” από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου θεολόγο, ιατρό και ιεραπόστολο.

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου συνέθεσε την βιογραφία της μακαρίας Αργυρώς Στεφανάκη από τις διηγήσεις που άκουγε από την ίδια. Με πολύ γλαφυρότητα και με τον μοναδικό του λόγο ο π. Ευάγγελος θα μας παρουσιάσει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 τον βίο της μακαρίας και πολύαθλης Αργυρώς Στεφανάκη στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου.

“Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσουμε μία ιδιαίτερη γυναικεία μορφή που δοκιμάστηκε πολύ στη ζωή της ιδιαίτερα από την ασθένεια της λέπρας, ένα ευωδιαστό κομμάτι του παραδείσου που έζησε με εδραία πίστη στο Θεό, δύναμη και γενναιότητα στη ζωή, στολισμένη και με άλλες πολλές αρετές, με θυσιαστική αγάπη, ιεραποστολικό πνεύμα, με άσκηση και προσευχή, ευαρεστώντας το Θεό και διακονώντας τους πονεμένους και εμπερίστατους ανθρώπους. Γνώρισε τον Άγιο Νικηφόρο το λεπρό και τον Άγιο Ευμένιο το Σαριδάκη. Οι άνθρωποι σαν την Αργυρώ αγιάζουν τον τόπο, αγιάζουν τον χρόνο, αφήνουν ευωδία Χριστού στο πέρασμά τους, γίνονται για όλους μας φως και άλας και νοστιμιά της ζωής μας και αφορμή και κίνητρο πνευματικού αγώνα. Και φέρνουν σ’ αυτήν την ταλαίπωρη πραγματικότητά μας, που βογγάει απ’ τις κακίες και την ιδιοτέλεια των ανθρώπων, ένα ευωδιαστό κομμάτι του Παραδείσου!”, 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων