28/01/2021 28/01/2021 Ενόψει των εορτών των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου), του εξ Ιωαννίνων καταγομένου, Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ (31 Ιανουαρίου) και της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, η Ενορία Αγίου Νείλου Πειραιώς ανάρτησε ένα μικρό αφιέρωμα σε τρείς σπουδαίους Ηπειρώτες Λογίους των χρόνων της Τουρκοκρατίας, τον εθνεγέρτη Διονύσιο Φιλόσοφο, τον Νεόφυτο Βάμβα και...
Ενορίες : Αγίου Νείλου Πειραιώς
28 Ιανουαρίου, 2021 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 19:53

ΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έλληνες Λόγιοι της Ηπείρου

Διαδώστε:
ΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έλληνες Λόγιοι της Ηπείρου

Ενόψει των εορτών των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου), του εξ Ιωαννίνων καταγομένου, Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ (31 Ιανουαρίου) και της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, η Ενορία Αγίου Νείλου Πειραιώς ανάρτησε ένα μικρό αφιέρωμα σε τρείς σπουδαίους Ηπειρώτες Λογίους των χρόνων της Τουρκοκρατίας, τον εθνεγέρτη Διονύσιο Φιλόσοφο, τον Νεόφυτο Βάμβα και τον Νεκτάριο Τέρπο.

Το αφιέρωμα προέρχεται από την εκπομπή της ενορίας “Ορθοδοξία και Παράδοση” η οποία και μεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία” 91,2 FM της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή αποτελεί φόρο τιμής και σεβασμού στους λογίους εκείνους, οι οποίοι κράτησαν αναμμένη τη φλόγα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς αλλά και γενικότερα προς στον Ηπειρώτικο Ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε ολόψυχα οι Τρείς Ιεράρχες και ο Όσιος Αρσένιος ο εν Πάρῳ να σας σκεπάζουν και να σας καθοδηγούν στο έργο ευαγγελισμού που επιτελείτε στον χώρο του διαδικτύου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων