14/07/2020 14/07/2020 Ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ομίλησε στο προαύλιο (Πλατεία Αναλήψεως) του Πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Ραφήνας – Αττικής, τo απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου 2020 κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: » Οι Άγιοι Πάντες δια Πίστεως κατηγωνίσαντο Βασιλείας». ‘Ηταν η πέμπτη ομιλία του στον Ιερό...
Ενορίες : Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας
14 Ιουλίου, 2020 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 21:31

π. Ευάγγελος Πανικολάου: «Μίλαγα στους πέντε τοίχους …»

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Πανικολάου: «Μίλαγα στους πέντε τοίχους …»

Ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ομίλησε στο προαύλιο (Πλατεία Αναλήψεως) του Πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Ραφήνας – Αττικής, τo απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου 2020 κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: » Οι Άγιοι Πάντες δια Πίστεως κατηγωνίσαντο Βασιλείας».

‘Ηταν η πέμπτη ομιλία του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας, και η πρώτη ενώπιον των πιστών, γιατί όπως είπε ο π. Ευάγγελος «μίλαγα στους πέντε τοίχους», λόγω της απαγόρευσης της παρουσίας των πιστών στους Ιερούς Ναούς & τα Μοναστήρια εξαιτίας της πανδημικής νόσου του Covid – 19.

Aναφέρθηκε σε βιωματικές εμπειρίες από την σχέση του με τους ‘Αγιο Παΐσιο και ‘Αγιο Πορφύριο.

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του, στις » αιτίες » που οδήγησαν στην μετατροπή του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, σε τζαμί…

Ο ομιλία του θα παραμείνει στο κανάλι του Iερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας στο You Tube, προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών www.analipsirafinas.gr.

 

 

Kείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων