03/11/2022 03/11/2022 Μία γλαφυρή διήγηση χαριτωμένων περιστατικών, ένα απάνθισμα προσωπικών εμπειριών από την συνάντηση με τους σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας μας. Ομιλία με θέμα «Προσωπικές εμπειρίες με σύγχρονους αγίους που γνώρισα», πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος, Ιατρός και ιεραπόστολος στο Καμερούν, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι....
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
03 Νοεμβρίου, 2022 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 17:19

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: «Προσωπικές εμπειρίες με σύγχρονους αγίους που γνώρισα»

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Παπανικολάου: «Προσωπικές εμπειρίες με σύγχρονους αγίους που γνώρισα»

Μία γλαφυρή διήγηση χαριτωμένων περιστατικών, ένα απάνθισμα προσωπικών εμπειριών από την συνάντηση με τους σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας μας.
Ομιλία με θέμα «Προσωπικές εμπειρίες με σύγχρονους αγίους που γνώρισα», πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος, Ιατρός και ιεραπόστολος στο Καμερούν, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

  • Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Της ομιλίας, που δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τη Βηματάρισσα.
Η ομιλία μεταδόθηκε από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Η ομιλία ήταν μία γλαφυρή διήγηση χαριτωμένων περιστατικών, ένα απάνθισμα προσωπικών εμπειριών από την συνάντηση με τους σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας μας.

Ο π. Ευάγγελος είχε την μεγάλη ευλογία να γνωρίσει τους περισσότερους από τους αγίους της εποχής μας, ξεκινώντας ήδη από την βρεφική του ηλικία, όπου δέχτηκε την αγάπη και την αγκαλιά του οσίου Γέροντα π. Αθανασίου Χαμακιώτη, που επίκειται η αγιοκατάταξη του το προσεχές διάστημα.

Έναν σύγχρονο άγιο, που τον αξίωσε ο Θεός να έρθει σε επαφή, ήταν ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς, μεγάλος ομολογητής και αγωνιστής της Εκκλησίας της Σερβίας. Η γνωριμία τους έγινε όταν ο π. Ευάγγελος τον επισκέφθηκε στο μοναστήρι του Τσέλιε, όπου ζούσε ο άγιος, όντας εξορισμένος εκεί από το κομμουνιστικό καθεστώς της τότε Γιουγκοσλαβίας.

Ο επόμενος άγιος του Θεού με τον οποίον γνωρίστηκε ήταν ο όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, στο μοναστήρι της Λογγοβάρδας στην Πάρο, ένα φτωχό μοναστήρι με ταπεινά κελιά και αγίους μοναχούς.
Αναφέρθηκε στην συνέχεια στο πρώτο του προσκύνημα στο Άγιον Όρος και την επαφή του με ευλογημένους και χαριτωμένους Γέροντες που συνάντησε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και τις πνευματικές συζητήσεις που είχε μαζί του.

Για να ολοκληρώσει την ομιλία του ο π. Ευάγγελος, στην γνωριμία του με τον άγιο Πορφύριο, στην Αθήνα και τις συχνές συναντήσεις που είχε μαζί του, έχοντας βιώσει πλειάδα πνευματικών εμπειριών από την σχέση τους, αλλά και την ευλογημένη επαφή του με τον άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, στην Αγγλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων