01/02/2021 01/02/2021 Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη, Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Ο πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Καλλιακμάνης ιερούργησε στη δεύτερη Θεία Λειτουργία και κήρυξε. Ο ομιλητής με γλαφυρότητα και ενάργεια ανέλυσε το απόσπασμα της επιστολής...
Ενορίες : Μητροπολιτικός Ναός Νεαπόλεως
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 11:22

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης: “Να μην αμελούμε τα χαρίσματα που λάβαμε από τον Θεό”

Διαδώστε:
π. Βασίλειος Καλλιακμάνης: “Να μην αμελούμε τα χαρίσματα που λάβαμε από τον Θεό”

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη, Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Καλλιακμάνης ιερούργησε στη δεύτερη Θεία Λειτουργία και κήρυξε. Ο ομιλητής με γλαφυρότητα και ενάργεια ανέλυσε το απόσπασμα της επιστολής του Αποστόλου Παύλου στον Τιμόθεο. Ο π.Βασίλειος μετ’ εμφάσεως υπογράμμισε ότι ο Τιμόθεος ήταν ο «ισόψυχος» μαθητής του Aποστόλου των Εθνών, τον ακολουθούσε πιστά πάντα, παντού. Ήταν μαθητής με κόστος. Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός πατήρ υπογράμμισε την αξία του καλού παραδείγματος: «ει διδάσκεις έργων ή μη διδάσκεις όλως», δηλαδή ή να διδάσκεις με τα έργα σου ή διαφορετικά να μην διδάσκεις καθόλου.

Στο τέλος, ο π. Βασίλειος, επικαλούμενος την προτροπή του Αποστόλου, προέτρεψε το εκκλησίασμα, να μην αμελεί για τα χαρίσματα που έλαβε από το Θεό, «μη αμέλει του εν σοί χαρίσματος». Όλοι οι χριστιανοί έλαβαν τη δωρεά του βαπτίσματος, έχουν χρέος, λοιπόν, να αναζωπυρώνουν το χάρισμα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων